12.07.2024
Телеканал NTD

Ізраїль оголосив про другий етап воєнної операції в Секторі Гази

Ізраїль оголосив про другий етап воєнної операції в Секторі Гази

Ізраїль у неділю відкрив артилерійський вогонь по Сектору Гази. Армія країни розширює наземні операції на території,..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Ізраїль у неділю відкрив артилерійський вогонь по Сектору Гази. Армія країни розширює наземні операції на території, яку контролює ХАМАС. Її підтримують винищувачі. Вони завдали ще сотень ударів по об’єктах ХАМАСу. Біньямін Нетаньягу назвав це другим етапом війни.

Водночас у таборі для палестинських біженців у Дженіні зчинилася перестрілка. Там армія Ізраїлю проводила операцію затримання підозрюваних у тероризмі. Як наслідок, щонайменше двох палестинців убито, ще кількох поранено.

Дженін стоїть на Західному березі річки Йордан. Його вважають форпостом «Бригад мучеників Аль-Акси» — воєнізованого крила палестинського руху ФАТХ.

А в ізраїльському Ашдоді поховали дев’ятирічну дівчинку, яка померла від серцевого нападу, який спричинила сирена, що завила під час ракетного обстрілу із Сектора Гази. Дитина знепритомніла 20 жовтня. Була на апараті життєзабезпечення, доки в п’ятницю не померла.

[батько дівчинки]:

«Вона не померла, вона не померла. Її вбили. Ця сирена її вбила».

На тлі того, що Ізраїль розпочав другий етап воєнної операції проти ХАМАСу, в усьому світі проходять пропалестинські протести. Марші та ходи відбулися в Іспанії, Великій Британії, Лівані та Пакистані.

У самому Секторі Гази почалася гуманітарна криза. З анклаву, де живе понад два мільйони осіб, півтора мільйона втекли з дому й перебувають у тимчасових таборах. Проте їм бракує медикаментів, їжі, води та пального.

[місцевий житель]:

«Надіюсь, Бог змилостивиться над нами, і це скінчиться. Уже хочеться загинути під уламками, щоб знайти спокій. Наше життя — це тортури».

Водночас у Дагестані закрили аеропорт Махачкали через заворушення, які влаштували агресивно налаштовані місцеві жителі. Вони увірвалися туди, коли прибув літак із Тель-Авіва. Водночас вигукували антисемітські гасла й намагалися схопити ізраїльтян.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль оголосив про другий етап воєнної операції в Секторі ГазиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: