18.11.2024
Телеканал NTD

Виставка особистих речей Елвіса Преслі відкрилася в Лондоні

Виставка особистих речей Елвіса Преслі відкрилася в Лондоні

Від яскраво прикрашених комбінезонів до фотоальбомів та особистих речей. Ці предмети американського музиканта Елвіса Преслі ненадовго..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Від яскраво прикрашених комбінезонів до фотоальбомів та особистих речей. Ці предмети американського музиканта Елвіса Преслі ненадовго прибули до Лондона. Тут відкрилася виставка під назвою «Прямо з Грейсленда: Елвіс».

Знаменитий особняк короля рок-н-ролу в Мемфісі — Грейсленд відкритий для огляду з 1982 року. Але тепер шанувальники Елвіса зможуть ближче розглянути його речі прямо в британській столиці.

Виставка охоплює музичну кар’єру, сімейне життя й хобі короля рок-н-ролу. Вона містить понад 400 експонатів, серед яких золотий смокінг, який він носив на сцені в 1957 році, футбольну форму, статую Ісуса Христа, що стоїть біля його ліжка, та речі покійної дочки Лізи Марії Преслі, які вона носила за малих літ.

Окрім предметів із Грейсленда, на лондонській експозиції виставили костюми, які носив актор Остін Батлер, коли грав Елвіса в біографічному фільмі режисера База Лурмана 2022 року.

[Енджі Марчезе, працівниця архівів Грейсленда]:

«Маємо деякі особисті речі, які привезли з його особняка прямо зі спальні. Є статуя Ісуса, яка стоїть поруч із його ліжком. Її ніколи не виставляють. Я особисто запакувала її, щоб привезти сюди. Є програвач із його спальні. Також є костюми з фільмів База Лурмана, які одягав актор Остін Батлер».

Елвіс народився 1935 року в штаті Міссісіпі. Його кар’єра почалася в 1956-му, коли він випустив перший сингл «Готель розбитих сердець». Того ж року він знявся у фільмі «Люби мене ніжно».

[Енджі Марчезе, працівниця архівів Грейсленда]:

«Сподіваюся, що люди почерпнуть із виставки не лише те, як він змінив масову культуру й досі на неї впливає, а й зможуть поглянути на нього як на особистість. Не на Елвіса-ікону, а Елвіса-друга».

Преслі купив Грейсленд у 1957 році, коли його слава зростала. Заплатив приблизно 100 000 доларів. В особняку жив 20 років, аж поки не помер у віці 42 років.

[Енджі Марчезе, працівниця архівів Грейсленда]:

«Гадаю, він сказав би: “Я просто Елвіс, і всі ці люди все ще цікавляться мною”. Це досить кумедно».

Виставка триватиме до початку 2024 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виставка особистих речей Елвіса Преслі відкрилася в ЛондоніПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорСендбординг повертається до НамібіїПрогулянка найромантичнішим садом світуДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: