28.09.2024
Телеканал NTD

Росія і Китай наклали вето на резолюцію США щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту

Росія і Китай наклали вето на резолюцію США щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту

Росія і Китай наклали вето на резолюцію США щодо ізраїльсько-палестинської війни. У документі пропонували позбавити ХАМАС..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Росія і Китай наклали вето на резолюцію США щодо ізраїльсько-палестинської війни. У документі пропонували позбавити ХАМАС фінансування та можливості купувати зброю, а також звільнити ізраїльських заручників і надати допомогу мирному населенню.

[Лінда Томас-Грінфілд, постійний представник США при ООН]:

«Наша резолюція беззастережно засуджує терористичні напади, скоєні ХАМАСом та іншими терористичними угрупованнями. Вона підтверджує право держав-членів захищати себе від загрози мирові та безпеці, яку створюють терористичні акти».

Пізніше Росія подала в Раді Безпеки ООН свій другий проєкт резолюції. Однак він не зміг набрати мінімальної кількості голосів.

Головні відмінності у двох резолюціях полягали в тому, що в американській затверджувалося невідчужне право держав на самооборону, а в російській містився заклик до Ізраїлю скасувати наказ про евакуацію цивільного населення Гази на південь анклаву.

Армія оборони Ізраїлю за минулу добу завдала коло 400 ударів по позиціях угруповання ХАМАС у Секторі Гази, а також по військових об’єктах «Хезболли» в Лівані.

Прем’єр Біньямін Нетаньягу сказав у телезверненні, що країна готує наземне вторгнення до Гази й що його терміни встановить спеціальний воєнний кабінет міністрів.

Він також сказав, що буде проведено розслідування того, що вможливило напад ХАМАСу 7 жовтня.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Скандал буде повністю розслідуваний. Усім доведеться відповідати, і мені теж. Але це відбудеться лише після війни».

Водночас речник армії Ізраїлю сказав, що війна буде довгою.

Тим часом двоє людей дістало осколкові поранення в місті Рішон-ле-Ціон, коли ракета, випущена із Сектора Гази, влучила в житловий будинок. Місто стоїть на південь від Тель-Авіва.

А в Секторі Гази авіаудар вразив житлову багатоповерхівку. Про кількість поранених чи загиблих не повідомляють. На кадрах видно, як розбирають завали.

Підконтрольне ХАМАСу міністерство охорони здоров’я анклаву заявляє, що, відколи Ізраїль почав завдавати авіаударів, загинуло понад 6500 палестинців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Росія і Китай наклали вето на резолюцію США щодо ізраїльсько-палестинського конфліктуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: