09.08.2024
Телеканал NTD

Після нападу в Брюсселі лідери Євросоюзу обіцяють активніше протистояти нелегальній міграції

Після нападу в Брюсселі лідери Євросоюзу обіцяють активніше протистояти нелегальній міграції

Подвоїти зусилля щодо охорони зовнішніх кордонів Євросоюзу та активніше висилати нелегалів пообіцяли лідери Бельгії та Швеції,..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Подвоїти зусилля щодо охорони зовнішніх кордонів Євросоюзу та активніше висилати нелегалів пообіцяли лідери Бельгії та Швеції, а також голова Європейської комісії. Їхня заява прозвучала після вбивства двох шведських футбольних уболівальників у Брюсселі.

Цей напад влада Бельгії назвала терактом. Він стався 16 жовтня. Зловмисник розмістив у соцмережах відеоролик, у якому взяв на себе відповідальність за вбивство. Він також назвав себе членом терористичної організації «Ісламська держава».

Підозрюваного швидко знайшли й ліквідували. Ним виявився 45-річний виходець із Тунісу. У 2011 році він нелегально прибув на італійський острів Лампедуза, потім мешкав у Швеції, а пізніше подав заяву на здобуття статусу біженця в Бельгії. У 2020-му йому відмовили. Суд наказав йому залишити ЄС. Вручити припис не змогли, бо тунісець змінив місце проживання.

Цікаво, що він був на замітці в поліції. Його підозрювали в незаконному перевезенні мігрантів, а також уважали здатним створити загрозу національній безпеці.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:

«Зараз таких людей можна лише попросити виїхати добровільно. Ми маємо терміново це змінити. І саме тому Європейська комісія пропонує надати державам ЄС право примусово депортувати тих, хто є загрозою національній безпеці».

Лідери ЄС також уважають, що треба ще більше посилити охорону зовнішніх кордонів блоку.

[Ульф Крістерссон, прем’єр-міністр Швеції]:

«Нам необхідно захищати наші європейські кордони, про що ми часто говорили на останніх європейських засіданнях. Якщо ми не захистимо спільні кордони, то не зможемо підтримувати вільне пересування всередині Європи».

[Александер де Кро, прем’єр-міністр Бельгії]:

«Говорячи про цей теракт, не можна проігнорувати, що однією з вирішальних причин цієї події, стало те, що та людина з’явилася тут завдяки нелегальній міграції. І з цим треба боротися. А впоратися ми зможемо, лише якщо діятимемо спільно».

Лідери ЄС також уважають за необхідне мати право без зволікань депортувати всіх нелегальних мігрантів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після нападу в Брюсселі лідери Євросоюзу обіцяють активніше протистояти нелегальній міграціїБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: