11.09.2024
Телеканал NTD

У Перу та Парагваї конфіскували понад 6 тонн наркотиків, які везли до Європи та США

У Перу та Парагваї конфіскували понад 6 тонн наркотиків, які везли до Європи та США

Великі партії наркотиків перехопила поліція в Латинській Америці. У Перу провели дві операції. В одній —..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Великі партії наркотиків перехопила поліція в Латинській Америці. У Перу провели дві операції. В одній — під назвою «Кит» — брали участь військово-морські сили та поліція.

Вони патрулювали води біля північного узбережжя країни, поблизу Еквадору. У ході операції з перехопленого судна вилучили 1300 кілограмів кокаїну.

Другий рейд пройшов біля узбережжя регіону П’юра. Там перехопили судно, на борту якого було понад 1700 кілограмів наркотиків. Під час двох операцій поліція заарештувала шістьох осіб. Відомо, що троє з них — громадяни Еквадору, ще один — колумбієць.

Підозрювані везли нелегальний вантаж до Північної Америки.

[Хосе Луденья, голова відділу боротьби з наркотиками]:

«Ці дві успішні операції стали результатом скоординованої роботи національної поліції та ВМС Перу. Нам удалося конфіскувати три тонни кокаїну. На північноамериканському ринку вартість такої партії перевищує 90 мільйонів доларів. У Європі та Азії ціна ще вища».

Президент Перу Діна Болуарте обіцяє викорінювати наркоторгівлю.

[Діна Болуарте, президент Перу]:

«Ми й далі підтримуватимемо збройні сили та поліцію, надаючи матеріально-технічне забезпечення й усе необхідне, щоб вони твердо та рішуче протистояли торгівлі наркотиками».

Водночас у Парагваї вилучили 3,3 тонни кокаїну. Поліція виявила їх у приватному порту поблизу Асунсьйона.

[Карлос Бенітес, керівник поліції Парагваю]:

«Управління спеціальних розслідувань успішно виконало завдання, прибувши до порту Вільєта. Там була вантажівка (з наркотиками), про яку вже було відомо».

Зловмисники сховали наркотики в мішках із рисом. Вантаж планували доставити до Європи. Вилучений кокаїн став однією з найбільших конфіскованих партій наркотиків у Парагваї.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Перу та Парагваї конфіскували понад 6 тонн наркотиків, які везли до Європи та СШАУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиАфіни накрила пилова буря із СахариООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: