10.02.2024
Телеканал NTD

США послабили нафтові санкції щодо Венесуели після договору з опозицією

США послабили нафтові санкції щодо Венесуели після договору з опозицією

Адміністрація Джо Байдена послабила санкції щодо нафтового сектору Венесуели. Це зробили у відповідь на угоду, досягнуту..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Адміністрація Джо Байдена послабила санкції щодо нафтового сектору Венесуели. Це зробили у відповідь на угоду, досягнуту між владою країни та венесуельськими опозиційними партіями щодо виборів 2024 року. Послаблення стало наймасштабнішим скасуванням обмежень щодо Каракаса, які запровадили ще за Дональда Трампа.

Венесуела, член ОПЕК, під жорсткими санкціями з 2019 року. Тепер мінфін США дозволив видобувати та експортувати нафту на обрані нею ринки впродовж наступних шести місяців без обмежень.

Уряд президента Ніколаса Мадуро й опозиція досягли угоди 17 жовтня. Документ затвердив виборчі гарантії для виборів 2024 року. Так, за голосуванням стежитимуть міжнародні спостерігачі, зокрема від Європейського Союзу та Організації Об’єднаних Націй.

В угоді також ідеться про те, що кожна сторона може обрати свого кандидата. Однак у ньому не скасували заборони на участь у виборах деяких опозиціонерів.

[Жерардо Блайд, представник опозиції]:

«Сьогодні ми підписуємо важливу угоду, яка відкриває нам шлях до відновлення довіри до голосування. Вона також гарантує, що внутрішні процеси відбору наших кандидатів буде дотримано».

Сам Мадуро, який обіймає посаду президента з 2013 року, теж планує балотуватися. Проте офіційно свою кандидатуру ще не висунув.
Коротке посилання на цю сторінку:

США послабили нафтові санкції щодо Венесуели після договору з опозицієюГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраНирки — у центрі нової кризи в НепаліЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: