05.07.2024
Телеканал NTD

Армія Ізраїлю: місця запуску ракет у Газі — біля шкіл, мечетей та будівлі ООН

Армія Ізраїлю: місця запуску ракет у Газі — біля шкіл, мечетей та будівлі ООН

Ізраїльська армія заявила, що в неділю завдала ударів по об'єктах у Газі, зокрема по кількох ракетних..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Ізраїльська армія заявила, що в неділю завдала ударів по об’єктах у Газі, зокрема по кількох ракетних майданчиках біля шкіл та мечеті.

ЦАГАЛ опублікував кадри кількох вибухів на різних об’єктах, а також фотографії із зазначенням місць його цілей у Газі. Згідно з ними, пускові установки ХАМАС установив поряд із дитсадком, школами, мечеттю та будівлею Організації Об’єднаних Націй.

Представники ЦАГАЛу заявили, що угруповання ХАМАС прикривається мирними жителями та навмисно встановлює місця запуску поруч із цивільними об’єктами.

А в понеділок уранці ізраїльська авіація завдала удару по двох осередках «Хезболли» в Лівані. За інформацією, вони планували запустити ракети в бік Ізраїлю.

Відповідно до заяви угруповання, унаслідок удару загинув один бойовик. Ліванське державне інформагентство теж без подробиць повідомило про авіаудар Ізраїлю по півдню Лівану.

Водночас до Гази прибуло ще 15 вантажівок із гуманітарною допомогою: їжею, водою та медикаментами. Вони заїхали до анклаву через КПП «Рафах», що на кордоні з Єгиптом.

Це вже другий конвой. Перший складався із 20 вантажівок. Він прибув до Гази в суботу.

Водночас представники гуманітарних організацій, як і раніше, попереджають про гуманітарну катастрофу в анклаві, оскільки запаси продовольства, води та пального там вичерпуються.

Ізраїль готовий до наземної операції в Газі. Як повідомив прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу, вона буде вкрай складною і може тривати кілька місяців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Армія Ізраїлю: місця запуску ракет у Газі — біля шкіл, мечетей та будівлі ООННетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо Байдена

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: