27.06.2024
Телеканал NTD

Китайське судно протаранило філіппінський корабель у Південно-Китайському морі

Китайське судно протаранило філіппінський корабель у Південно-Китайському морі

Китайське судно берегової охорони протаранило філіппінський корабель у Південно-Китайському морі. Він прямував до мілини Аюнгін, щоб..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Китайське судно берегової охорони протаранило філіппінський корабель у Південно-Китайському морі. Він прямував до мілини Аюнгін, щоб поповнити запаси на судні «Сьєрра-Мадре», де перебувають філіппінські військові. Мілина лежить у виключній економічній зоні Філіппін.

Корабель дістав пошкодження. Екіпаж не постраждав.

Влада Філіппін знову закликала Китай припинити провокації в Південно-Китайському морі.

[Джонатан Малая, представник Ради національної безпеки Філіппін]:

«Хоча в сутичках ніхто не загинув, провокаційні й безвідповідальні дії Китаю знову поставили під загрозу безпеку філіппінського екіпажу».

Берегова охорона Китаю, своєю чергою, заявила, що сталося незначне зіткнення. Вона також називає свої дії законними і стверджує, що корабель нібито нелегально перевозив будівельні матеріали на Аюнгін.

Влада Філіппін звинувачення відкидає. Вона хоче розслідувати інцидент. Це не перше зіткнення в Південно-Китайському морі. Так, торік у серпні китайський корабель заблокував судна берегової охорони Філіппін у районі мілини Аюнгін, а потім застосував водомети.

[Тересіта Даса, працівниця міністерства закордонних справ Філіппін]:

«Усі подібні до цього інциденти насправді підкріплюють доказ того, що агресор не Філіппіни, а інша сторона — Китай. Він робить небезпечні маневри й блокує кораблі, наражаючи на ризик не лише техніку, але й, що важливіше, людей».

Географічні об’єкти Південно-Китайського моря давно стали предметом територіальної суперечки між Китаєм, Тайванем, Брунеєм, Малайзією, Філіппінам та В’єтнамом.

У 2016 році міжнародний трибунал, створений за посередництвом Постійної палати третейського суду в Гаазі, ухвалив, що Китай не має історичних прав на спірні території в Південно-Китайському морі. Влада КНР цього рішення не визнала.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китайське судно протаранило філіппінський корабель у Південно-Китайському моріУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: