05.06.2024
Телеканал NTD

ХАМАС звільнив із полону двох ізраїльтянок

ХАМАС звільнив із полону двох ізраїльтянок

Онук ізраїльтянки, яка потрапила в полон до ХАМАСу, радіє звільненню бабусі. У понеділок палестинське терористичне угруповання..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Онук ізраїльтянки, яка потрапила в полон до ХАМАСу, радіє звільненню бабусі. У понеділок палестинське терористичне угруповання оголосило, що звільняє двох жінок — Іохаведу Ліфшиць та Нуріт Купер — у зв’язку зі станом їхнього здоров’я.

На кадрах, опублікованих угрупованням, Ліфшиц та Купер очікують на машину гуманітарної організації в оточенні озброєних людей із закритими обличчями.

[Даніель Ліфшиц, онук викраденої ізраїльтянки]:

«Ми дуже схвильовані та щасливі офіційному оголошенню про те, що моя бабуся Іохеведа Ліфшиц, а також Нуріт Купер, обидві з кібуцу, що біля Оза, повертаються до нас завдяки гуманітарній акції. Ми дуже сподіваємося, що ситуація всіх бранців із нашого кібуцу поліпшиться. Ми просто надіємося, що з нею все гаразд і вона має добре здоров’я. А зараз ходімо до неї».

Обох жінок уже привезли до Тель-Авіва, після чого їх відправили до лікарні для медичного обстеження.

Ліфшиць і Купер були серед близько 200 ізраїльтян, які потрапили в полон до бойовиків ХАМАСу під час нападу на прикордонні з Газою кібуци, а також на музичний фестиваль просто неба. Тоді було вбито коло 1400 осіб.

Раніше в п’ятницю угруповання звільнило американку та її 18-річну дочку. Це сталося за посередництва Катару. ХАМАС заявив, що зробив це також із гуманітарних міркувань.

Водночас понад 40 вантажівок очікують на кордоні між Єгиптом і Сектором Гази. Це гуманітарна допомога ООН, яку необхідно надати тисячам мешканців анклаву.

«Рафах» — головний пункт пропуску до Сектора Гази, який не межує з Ізраїлем. Після нападу ХАМАСу ізраїльський уряд повністю перекрив свої кордони з анклавом. У результаті «Рафах» став єдиним вікном доставляння допомоги цивільному населенню.

Чиновники ООН кажуть, що щодня до Гази треба доставляти приблизно 100 вантажівок із продовольством. Там живе близько двох мільйонів 300 тисяч осіб. І запаси їжі та пального швидко закінчуються.
Коротке посилання на цю сторінку:

ХАМАС звільнив із полону двох ізраїльтянокГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: