05.03.2024
Телеканал NTD

24 французів убили в Ізраїлі бойовики ХАМАСу

24 французів убили в Ізраїлі бойовики ХАМАСу

Кількість французьких громадян, убитих під час атаки ХАМАСу на Ізраїль, зросла до 24-х. Про це сказала..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Кількість французьких громадян, убитих під час атаки ХАМАСу на Ізраїль, зросла до 24-х. Про це сказала прем’єр-міністр Елізабет Борн.

[Елізабет Борн, прем’єр-міністр Франції]:

«7 жовтня під час нападу було вбито 24-х наших співгромадян. Дехто зник безвісти. Ще кількох, імовірно, утримують у заручниках у Газі».

Борн додала, що 3500 громадян Франції змогли повернутися з Ізраїлю додому спеціальними рейсами, які організувала її країна.

Водночас президент США Джо Байден повернувся додому після своєї поїздки на Близький Схід. Він відвідав Ізраїль, щоби висловити йому підтримку.

Виступаючи в Тель-Авіві, Байден зазначив, що ракету, яка влучила в лікарню в Газі та вбила кілька сотень людей, найімовірніше, випустило терористичне угруповання.

[Джо Байден, президент США]:

«Судячи з інформації, яку ми отримали, це, мабуть, результат помилкового запуску ракети, випущеної терористичним угрупованням у Секторі Гази. США виступають за захист життів цивільного населення під час конфлікту, і я щиро сумую за сім’ями, яких було вбито або поранено внаслідок цієї трагедії».

Байден також додав, що США дадуть 100 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу для Гази. Він уже домовився з Єгиптом, що вантажівки проїдуть через його кордон. Водночас він зазначив, що продовольство та інші предмети першої потреби доставлять лише в тому разі, якщо їх не забере ХАМАС.

[Джо Байден, президент США]:

«Переважна більшість палестинців — не ХАМАС. ХАМАС не представляє палестинський народ. Він використовує невинні сім’ї в Газі як живий щит, розміщуючи свої командні центри, зброю, комунікаційні тунелі в житлових районах. Палестинський народ також дуже страждає».

Палестинська адміністрація покладає провину за вибух лікарні на Ізраїль, попри те, що ЦАГАЛ надав знімки, відеозаписи та іншу інформацію, яка доводить протилежне.

Через це в багатьох країнах почались антиізраїльські протести, а також акти насильства.

Так, посольство Ізраїлю в Аргентині евакуювали через можливе замінування. Також ізраїльтян евакуювали з Туреччини через протести та погрози на їхню адресу.

Водночас ізраїльські війська залишаються біля кордону із Сектором Гази. Коли почнеться наземна операція до анклаву, поки що невідомо.
Коротке посилання на цю сторінку:

24 французів убили в Ізраїлі бойовики ХАМАСуІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаЗнов маски: у Мілані нічим дихатиМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиГонконг посилив закон про нацбезпеку137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: