05.12.2024
Телеканал NTD

Болівійську Амазонію охопили лісові пожежі

Болівійську Амазонію охопили лісові пожежі

Болівійську Амазонію охопили масштабні лісові пожежі. Уже згоріли тисячі гектарів лісу. Дуже постраждав Національний парк Ноель..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Болівійську Амазонію охопили масштабні лісові пожежі. Уже згоріли тисячі гектарів лісу.

Дуже постраждав Національний парк Ноель Кемпфф Меркадо, що в департаменті Санта-Крус. Його вважають воротами до незайманих тропічних лісів Амазонки. Він розташований на кордоні з Бразилією і розкинувся на 16 тисячах квадратних кілометрах. Його внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

У Санта-Крусі вогонь знищив і посіви.

[Йовенка Росадо, голова департаменту природних ресурсів Санта-Крусу]:

«Надзвичайну ситуацію через пожежі оголошено в трьох муніципалітетах: Сан-Ігнасіо, Сан-Матіас і Консепсьйон. Ми виїхали на 381 виклик».

За словами влади Санта-Крусу, у регіоні 12 активних пожеж. Їх намагаються загасити як із землі, так і з повітря. Залучено гелікоптери.

Нагадаємо, штат Амазонас сусідньої Бразилії зараз потерпає від найбільшої в історії посухи. Рівень води в річці Негро — другій за величиною притоці Амазонки — днями досяг рекордного мінімуму. Водночас два роки тому в регіоні були найбільші повені.
Коротке посилання на цю сторінку:

Болівійську Амазонію охопили лісові пожежіУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівВ Україні новий головнокомандувачІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламенту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: