05.01.2024
Телеканал NTD

В Афганістані знову стався землетрус

В Афганістані знову стався землетрус

В Афганістані знову стався землетрус — уже сьомий за останні вісім днів. Він був магнітудою 6,5...

Дата завантаження: 2024-05-05

video

В Афганістані знову стався землетрус — уже сьомий за останні вісім днів. Він був магнітудою 6,5. Влада провінції Герат повідомляє про одного загиблого та 35 постраждалих.

[постраждала]:

«Коли стався землетрус, я була зовні й не знала, що відбувається. Коли він закінчився, я зайшла в будинок і побачила, що мої дочки — під обваленими стінами. Ще одна дочка зламала руку».

За даними міністерства боротьби зі стихійними лихами, через землетруси в Афганістані втратило життя понад 2400 людей. Проте міністерство охорони здоров’я наводить інші дані — близько тисячі загиблих і 2000 постраждалих.

[Філіпп Кропф, представник ВПП в Афганістані]:

«Це зачепило десятки селищ. Деякі повністю зруйновані. Люди, що вижили, утратили все. Вони не мають ні їжі, ні даху над головою».

Багато жителів Герату живе в наметах, боячись нових підземних поштовхів.

[житель Герату]:

«Після першого землетрусу лишаємося тут, на дорозі, бо наш будинок недосить міцний».

Ось уже як два роки влада в Афганістані належить угрупованню «Талібан». Зруйнована війною країна багато років залежала від міжнародної гуманітарної допомоги. Коли владу захопили таліби, цю допомогу значно зменшили.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Афганістані знову стався землетрусСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїГонконг посилив закон про нацбезпекуЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: