27.06.2024
Телеканал NTD

Безоплатні десерти й читання сутр: чим приваблює храм у центрі Токіо

Безоплатні десерти й читання сутр: чим приваблює храм у центрі Токіо

Розташований у жвавому діловому районі Токіо, храм Комьодзі пропонує затишну терасу просто неба. Це притулок для..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Розташований у жвавому діловому районі Токіо, храм Комьодзі пропонує затишну терасу просто неба.

Це притулок для офісних працівників і місцевих жителів, які можуть принести сюди свої обіди, попрацювати на ноутбуках чи просто почитати книжку.

А ще чернець Юкен Кіхара безоплатно пропонує свої десерти.

Щосереди він пригощає відвідувачів сезонними солодощами й подає чай.

Назвав це щотижневе зібрання — омотенасі, що перекладається як «гостинність».

[Юкен Кіхара, чернець]:

«Спочатку ми пропонували лише магазинну каву. Але відвідувачі запитували, чи немає тут чаю або десертів. Так, ми вирішили робити власні десерти і створили меню на основі відгуків відвідувачів».

Також щосереди монах проводить 10-хвилинне читання сутр, тобто релігійних текстів. А ще пропонує відвідувачам поговорити на будь-яку цікаву для них тему.

Щоб сюди потрапити, треба забронювати відвідини онлайн. Причому чернець підбере для кожного десерт відповідно до його вподобань і можливих алергій.

[відвідувачка]:

«Я давно хотіла сюди приїхати, але вагалася, бо треба було бронювати наперед. Цього тижня я не працюю, також улітку не вдалося з’їздити у відпустку, тож нарешті я вирішила сюди прийти».

Кулінарні витвори Кіхари натхнені порами року. Він часто використовує натуральні інгредієнти та сезонні фрукти, які підносять парафіяни храму.

Цікаво, що сам Кіхара не завжди був ченцем. У 2005 році він просто зголосився допомогти в храмі по господарству. Пізніше почав чернече життя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Безоплатні десерти й читання сутр: чим приваблює храм у центрі ТокіоНесподіваний скарб: мармурову статую знайшли в давньоримській каналізації в БолгаріїФранцузи змінюють свої сирні вподобанняУ чому секрет ідеальної неаполітанської піциУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продати«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіНайбільший і найповніший: рідкісний скелет стегозавра виставлять на торги в Нью-ЙоркуМіжнародний день бджіл: як вивчають цих комах із часів ГалілеяПавич, коала та дракон: виставку квітів в індійському штаті Тамілнад присвятили дикій природіДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізації

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: