27.05.2024
Телеканал NTD

«Усміхнений кавалер» посів центральне місце на виставці в Лондоні

«Усміхнений кавалер» посів центральне місце на виставці в Лондоні

Ця знаменита картина усміхненого чоловіка стала перлиною нової виставки в лондонській Національній галереї. Полотно голландського художника..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Ця знаменита картина усміхненого чоловіка стала перлиною нової виставки в лондонській Національній галереї.

Полотно голландського художника Франса Галса назвали «Усміхнений кавалер». Воно залишило Зібрання Воллеса в Лондоні вперше із 70-х років ХІХ століття. Пробуде тут лише кілька місяців.

Картину надали в оренду для експозиції, яку назвали найбільшою виставкою, присвяченою Франсу Галсу більш ніж за 30 років.

[Барт Конреліс, куратор виставки]:

«З цим персонажем відчуваєш якийсь зв’язок, коли на нього дивишся. І частково це через його доволі загадкову усмішку. Він скоріше усміхається, ніж сміється».

Костюм персонажа розкриває його спосіб життя.

[Барт Конреліс, куратор виставки]:

«Він просто дуже добре й заможно одягнена людина. Я б сказав, що він, мабуть, парубок через його дуже вишукане вбрання, бо одружені носили б щось скромніше. Хоча це й досить знаменита картина, ми не знаємо, кого на ній зображено».

Портрет датовано 1624 роком. Він уразив світ мистецтва зображенням усмішки натурника. Для художників того часу це було складне завдання.

Положення тіла невідомого джентльмена теж важливе.

[Барт Конреліс, куратор виставки]:

«Це винахід італійських художників XVI століття, відомий як лікоть епохи Відродження. Дуже ефектна поза. Вона і елегантна, і сильна і, звісно, створює глибину. Отже, поза така, що його погляд трохи спрямований зверху вниз. Він трохи височіє над нами».

Виставка стала можливою завдяки співпраці Національної галереї, Рейксмузеуму, що в Амстердамі, та Німецькій галереї, яка в Берліні.

Вона триватиме до 21 січня 2024 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Усміхнений кавалер» посів центральне місце на виставці в ЛондоніСорочка гуаябера — кубинська класикаУнікальне погруддя «батька Відродження» знайшли у ФлоренціїТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівДва неопубліковані тексти пісень Боба Ділана виставлять на торги в Нью-ЙоркуВиставку в Лондоні присвятили захопленням британцівУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продатиСекрет розкрито: як туристи роблять фото в Ріо, на якому вони неначе висять над урвищемДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізації

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: