20.12.2024
Телеканал NTD

Як дайвери перетворюють хобі на місію з очищення океану

Як дайвери перетворюють хобі на місію з очищення океану

Хобі, яке корисне екології. Ці дайвери занурюються у воду не десь на екзотичному острові, а на..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Хобі, яке корисне екології. Ці дайвери занурюються у воду не десь на екзотичному острові, а на пляжі Нью-Йорка — одному з небагатьох у мегаполісі, де дозволений дайвінг.

На глибині доволі гарно: риби, корали та інші морські жителі. Але затьмарюють це пластикові пляшки, обгортки від цукерок і кілометри рибальської волосіні.

[Ніколь Зелек, інструкторка з дайвінгу]:

«Чотири роки тому ми почали проводити щомісячні акції з очищення невеликої бухти в Атлантичному океані у Квінсі. Ми дбаємо про це місце. Приїжджаємо сюди щомісяця, навіть узимку, коли холодно, бо це наше зобов’язання».

Забруднення не лише псує пейзаж, а й загрожує життю морських мешканців і птахів.

[Танасія Свіфт, дайверка]:

«Багато живих організмів гине через сіті. Риба може в них заплутатися, до того ж волосінь просто знищує місця існування».

Приміром, менш як пів кілограма рибальської волосіні, якщо її розплутати, матиме довжину понад 6 кілометрів.

[Ніколь Зелек, інструкторка з дайвінгу]:

«Це шматок волосіні, який ми витягли. Ми дістали його з дна. А це свинцеві грузила».

Дайвери сподіваються переконати владу Нью-Йорка розширити кількість місць для занурення на пляжах. Невеликі прибережні прибирання — важлива частина боротьби із забрудненням океану.

Нью-йоркський дайвінг-клуб під керівництвом інструкторки Ніколь Зелек — не єдиний у світі, який почав періодично чистити міські затоки. Є цілий рух під назвою «Дайвери проти сміття». У ньому понад 90 000 учасників. Вони вже здійснили приблизно 21 тисячу занурень і дістали понад два мільйони сторонніх предметів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як дайвери перетворюють хобі на місію з очищення океануУ Кенії люди гинуть від повенейВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Напередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спад

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: