10.09.2024
Телеканал NTD

Японський робот заввишки 4,5 м готовий до нових завдань

Японський робот заввишки 4,5 м готовий до нових завдань

Ця машина схожа на персонажа науково-фантастичного фільму. Але такі роботи скоро можуть стати реальністю. Їх можна..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Ця машина схожа на персонажа науково-фантастичного фільму. Але такі роботи скоро можуть стати реальністю. Їх можна буде купити в одного токійського робототехнічного стартапу.

Він розробляв прототип два роки. Робот заввишки чотири з половиною метри віддалено нагадує мобільну зброю з японського мультсеріалу «Гандам».

[Рьо Йосіда, голова токійського робототехнічного стартапу]:

«Японія справді сильна в індустрії анімації, ігор і робототехніки, а також в автомобілях. Тому я подумав, що було б чудово створити продукт, який поєднав би всі ці елементи».

Робота назвали ARCHAX на честь динозавра-археоптерикса. У кабіні на моніторах відображається все, що знімають камери. Тож людина може без проблем маніпулювати кінцівками.

[Рьо Йосіда, голова токійського робототехнічного стартапу]:

«По суті, можна сісти всередину й керувати. Він має 26 шарнірів, і ним можна керувати з кабіни».

Таку машину можна застосовувати в різних галузях.

[Рьо Йосіда, голова токійського робототехнічного стартапу]:

«Його можна використовувати, надаючи допомогу під час стихійного лиха, а також для роботи в космосі. Замість використання кількох роботів ми хотіли розробити багатоцільове робоче обладнання, коли один робот може виконувати кілька завдань».

Наприкінці жовтня робота покажуть на Японській виставці мобільності. Пізніше стартап планує продати п’ять таких машин. Кожна коштуватиме два мільйони 700 тисяч доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японський робот заввишки 4,5 м готовий до нових завданьВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та Марса«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїНові протези дають змогу відчувати температуру предметівПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: