21.12.2024
Телеканал NTD

Льодовикове озеро в Гімалаях вийшло з берегів: 14 загиблих і більш як 100 зниклих безвісти

Льодовикове озеро в Гімалаях вийшло з берегів: 14 загиблих і більш як 100 зниклих безвісти

Щонайменше 14 людей загинуло, ще більш як сто вважають зниклими безвісти внаслідок повені в Гімалаях. На..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Щонайменше 14 людей загинуло, ще більш як сто вважають зниклими безвісти внаслідок повені в Гімалаях. На півночі Індії через зливи вийшло з берегів льодовикове озеро Лхонак.

Рятувальним роботам заважають річки, які перетворилися на бурхливі потоки. Змито одинадцять мостів.

За словами влади штату Сіккім, повінь зачепила 22 тисячі людей.

Серед них — сільський староста Тілак Шарма.

[Тілак Шарма, староста села Дікчу]:

«Руйнування великі, і мій власний глинобитний будинок повністю зруйновано. Фасад того, що стоїть поряд, також пошкоджено. Низини села Дікчу теж дуже постраждали».

Серед зниклих безвісти 22 військовослужбовці. Повінь пошкодила армійські бази.

Найближчими днями становище може погіршитися — метеорологи прогнозують ще рясніші дощі в низці регіонів штату Сіккім та сусідніх штатах.

Висока ймовірність сходження зсувів. Негода також може порушити авіасполучення.

У звіті Національних сил реагування на стихійні лиха Індії за 2020 рік ідеться, що льодовикові озера в гірських районах країни збільшуються. Це дуже небезпечно для інфраструктури та населених пунктів, що розташовані нижче за течією річок, які беруть початок в таких озерах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Льодовикове озеро в Гімалаях вийшло з берегів: 14 загиблих і більш як 100 зниклих безвістиСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованимиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиЗнов маски: у Мілані нічим дихатиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: