29.04.2024
Телеканал NTD

Звіт: у світі заражено 90 тис. медпрацівників

Звіт: у світі заражено 90 тис. медпрацівників

Щонайменше 90 тисяч медичних працівників у всьому світі заразилися COVID-19, і є ймовірність, що ця кількість..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Щонайменше 90 тисяч медичних працівників у всьому світі заразилися COVID-19, і є ймовірність, що ця кількість за фактом може бути удвічі більшою. Такі дані наводить Міжнародна рада медичних сестер. Звіт зачитано в Женеві.

[Говард Каттон, голова Міжнародної ради медичних сестер]:
«Ми знаємо, що нині у світі зареєстровано три з половиною мільйони випадків зараження на коронавірус. Якщо в середньому рівень захворюваності серед медпрацівників становить приблизно шість відсотків, тоді в глобальному масштабі може бути інфіковано понад 200 тисяч медпрацівників».

За даними Ради, лікарі й медсестри заражаються через брак захисного одягу. Та під загрозою опинилися не лише співробітники лікарень.

[Говард Каттон, голова Міжнародної ради медичних сестер]:
«Це проблема не лише лікарень, але також будинків для людей похилого віку та тих, хто доглядає за старенькими вдома».

Іспанська медсестра Крістіна Каденас заразилася COVID-19 на роботі. Вона вже одужала й знову повернулася до виконання своїх обов’язків. Розповідає, які небезпеки загрожують її колегам.

[Крістіна Каденас, медсестра]:
«Ми дуже тісно контактуємо з пацієнтами, особливо медсестри, бо робимо це цілий день. Ми допомагаємо їм митися, одягатися. Тобто контакт дуже тісний. Хоча моє відділення травматологічне, але до нас надійшов пацієнт, у якого був COVID-19. Ми про це не знали. Гадаю, ми всі заразилися».

Водночас небезпека чекає медичних працівників не лише в лікарняних палатах. Надходять повідомлення, що їх цураються й подекуди до них вороже ставляться й у суспільстві. Так, одна бразильська медсестра розповіла, як одного разу відреагували на неї пасажири громадського транспорту.

[Еднар Перейра, медсестра]:
«Я закінчила роботу, вийшла й сіла в тролейбус. Увійшла в салон ще з двома медсестрами. Пасажири були приголомшені через мою футболку, на якій було написано “сестринське відділення”. Хтось сказав: “О, до салону зайшли заражені”. Що ми зробили? Ми пішли в кінець тролейбуса, бо люди стали відвертатися й надягати маски, боячись, що ми їх заразимо».

Свою оцінку Міжнародна рада медичних сестер дає на основі інформації, зібраної в 30 країнах у національних профільних асоціаціях, урядах та ЗМІ. Рада представляє 130 таких асоціацій і понад 20 мільйонів медсестер.
Коротке посилання на цю сторінку:

Звіт: у світі заражено 90 тис. медпрацівниківСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»У Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріал

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: