29.10.2024
Телеканал NTD

Автобудинки для лікарів: як під час карантину проявляється доброта й людяність

Автобудинки для лікарів: як під час карантину проявляється доброта й людяність

Діти американців Ніколаса й Калпани Астрас дивляться з вікна свого дому на автобудинок, у якому тимчасово..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Діти американців Ніколаса й Калпани Астрас дивляться з вікна свого дому на автобудинок, у якому тимчасово оселився їхній батько. Нік лікує пацієнтів із COVID-19 у місцевій лікарні.

Цю машину тимчасово надав інший житель Лонг-Айленда Бернард Конвей. Його дружина побачила у Facebook заклик до всіх власників вільних автобудинків тимчасово надати їх лікарям, поліціянтам та пожежникам. У них вони можуть ізолюватися від сім’ї.

[Калпана Астрас, жителька Лонг-Айленда]:
«Про цей проект дізналася від подруги. Я жалілася їй, що мій чоловік боїться нас заразити. Гадала, що, можливо, йому ліпше пожити в готелі».

Калпана заповнила реєстраційну форму, і через кілька днів із нею зв’язалися і сказали, що машиною можна скористатися безкоштовно.

[Калпана Астрас, жителька Лонг-Айленда]:
«Спочатку я не повірила. Занадто добре, щоби бути правдою. Та потім мені зателефонували. Це був приємний сюрприз. У світі ще є добрі люди. І ці люди не працюють на передовій, вони не були в нас і не бачили, через що ми проходимо. Але вони однаково нам співчувають і так вчиняють».

Власник автобудинку каже, що, коли почалася епідемія, не міг виїхати ні в ліс, ні на риболовлю, тому довго не думав.

[Бернард Конвей, власник автобудинку]:
«Сподіваюся, хтось і мені колись допоможе. Усе життя я мав відмінне здоров’я, мені вже 60. Вірус найбільш небезпечний для людей віком 60 років і більше. Я подумав, що можу зробити щось добре, і, можливо, добре й повернеться».

Саму ініціативу започаткувала жителька Далласа. Її чоловік теж лікар. Спочатку вона шукала автобудинок для нього, але пізніше створила сторінку в соцмережі. За її допомогою вона знаходить людей, які готові безкоштовно надати свої машини сім’ям, яким зараз це потрібно.

Сьогодні в програмі бере участь понад 1000 волонтерів. А вільні автобудинки шукають не лише в США, але й в інших країнах світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Автобудинки для лікарів: як під час карантину проявляється доброта й людяністьУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»У Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центром

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: