24.10.2024
Телеканал NTD

ВООЗ закликала країни повторно перевірити на COVID-19 аналізи за грудень і листопад

ВООЗ закликала країни повторно перевірити на COVID-19 аналізи за грудень і листопад

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни світу провести розслідування найраніших випадків COVID-19, які, можливо, не було..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала країни світу провести розслідування найраніших випадків COVID-19, які, можливо, не було виявлено. Тобто ще раз перевірити аналізи пацієнтів із підозрілими симптомами пневмонії.

[Крістіан Ліндмеєр, представник ВООЗ]:
«Це дасть нам загальну картину. Було б чудово, якби всі країни, у яких останніми місяцями були неуточнені випадки пневмонії, перевірили б усі проби на COVID-19 за грудень і навіть листопад».

З таким зверненням організація виступила після того, як в одній із лікарень Франції перевірили старі проби й дійшли висновку, що перший пацієнт із COVID-19 потрапив туди ще 27 грудня. Тобто це сталося приблизно за місяць до того, як влада Франції офіційно оголосила про перший випадок нового коронавірусу.

[Крістіан Ліндмеєр, представник ВООЗ]:
«Це цікаві результати. І вони дають змогу ліпше зрозуміти потенційну циркуляцію COVID-19. Це не дивно, якщо взяти до уваги те, що в ранніх пацієнтів симптоми проявилися вже в грудні. Можливо, тоді інфіковані люди виїхали з Уханя до інших країн».

Перше повідомлення від китайської влади про новий коронавірус ВООЗ отримала лише в грудні. Уважалося, що до Європи COVID-19 дійшов не раніше ніж у січні.

Варто зазначити, що США припинили фінансувати ВООЗ, звинувативши організацію в тому, що вона підтримувала пропагандистську лінію китайської компартії. Вашингтон уважає, що Пекін свідомо повідомив світові про новий вірус надто пізно й що цю епідемію можна було придушити ще в зародку.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ закликала країни повторно перевірити на COVID-19 аналізи за грудень і листопадУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сіл

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: