20.12.2024
Телеканал NTD

Світові лідери обіцяють пожертвувати 7,4 млрд євро на боротьбу з коронавірусом

Світові лідери обіцяють пожертвувати 7,4 млрд євро на боротьбу з коронавірусом

Світові лідери та різні організації пообіцяли виділити 7 мільярдів 400 мільйонів євро для боротьби з коронавірусом...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Світові лідери та різні організації пообіцяли виділити 7 мільярдів 400 мільйонів євро для боротьби з коронавірусом. Ці гроші підуть на дослідження, створення вакцини й ліків проти COVID-19.

Міжнародну онлайн-конференцію зі збору коштів провела Єврокомісія. Вона її організувала разом із Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Євросоюзом, Великою Британією, Норвегією та Саудівською Аравією. До віртуального форуму також долучилася Японія, Канада та десятки інших країн.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Усього за кілька годин ми пообіцяли виділити 7,4 мільярда євро на вакцини, діагностику та лікування. Ці гроші допоможуть розпочати небувалу глобальну співпрацю».

Євросоюз пожертвує один мільярд євро, з них 525 мільйонів внесе Німеччина. Ще мільярд євро пообіцяла співачка Мадонна.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Перегони з розроблення вакцини проти цього вірусу — це не змагання між країнами, а найбільш невідкладне завдання в нашому житті. Зараз людство піднялося проти вірусу. Ми це робимо разом і разом переможемо».

Водночас США відмовилися брати участь у зборі коштів. У квітні Вашингтон припинив фінансувати ВООЗ, заявивши, що вона пізно попередила країни про небезпеку епідемії нового коронавірусу.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн сказала, що 7,4 мільярда євро недостатньо для боротьби з COVID-19.

Кошти збиратимуть ще кілька тижнів або місяців.

Також 4 червня Велика Британія проведе донорський онлайн-форум для фінансування Глобального альянсу з вакцин та імунізації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світові лідери обіцяють пожертвувати 7,4 млрд євро на боротьбу з коронавірусомПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуМарокко: лазні закриті, води немаєООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компроміс

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: