25.04.2024
Телеканал NTD

Велика Британія обігнала Італію за кількістю смертей від COVID-19

Велика Британія обігнала Італію за кількістю смертей від COVID-19

Велика Британія обігнала Італію за кількістю смертей від COVID-19. Так, згідно з даними міністерства охорони здоров'я..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Велика Британія обігнала Італію за кількістю смертей від COVID-19. Так, згідно з даними міністерства охорони здоров’я країни, померлих понад 29 400. Тоді як в Італії — трохи більше ніж 29 300.

[Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії]:
«Ми знаємо, що в 194 990 осіб тест на коронавірус позитивний. Збільшення кількості заражених за добу становить 4406 осіб. З тих, у кого тест був позитивним, 29 427 осіб, на жаль, померли. Ми висловлюємо співчуття усім, хто втратив близьких у цій битві з коронавірусом».

Водночас управління національної статистики називає інше число. Воно зареєструвало понад 32 тисячі смертей, включно з даними з Шотландії та Північній Ірландії.

Таку різницю пояснюють тим, що міністерство охорони здоров’я враховує тільки смерті в лікарнях. А управління національної статистики включає всі згадки про COVID-19 у свідоцтвах про смерть, враховуючи летальні випадки вдома, у госпісах і будинках для людей похилого віку.

Такий показник смертності може збільшити тиск на прем’єр-міністра Бориса Джонсона. Опозиційні партії звинувачують його в тому, що він запровадив суворі карантинні заходи занадто пізно, коли в Італії вже всі лікарні були переповнені. Сам прем’єр також перехворів на коронавірус, провівши кілька днів у реанімаційному відділенні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія обігнала Італію за кількістю смертей від COVID-19Марокко: лазні закриті, води немаєОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Вирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаНа Кубі закінчується паливо?Гаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: