28.10.2024
Телеканал NTD

Алея сакур зацвіла в Києві

Алея сакур зацвіла в Києві

Весна в розпалі, і в київському парку Кіото зацвіла сакура. Це одна з найдовших алей з..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Весна в розпалі, і в київському парку Кіото зацвіла сакура. Це одна з найдовших алей з японською вишнею у світі. Вона простяглася на 988 метрів.

360 вишневих дерев висадили ще у 2011 році. Їх подарувало Києву японське місто-побратим Кіото, на честь якого і названо парк.

Сам парк заклали ще 48 років тому. Крім сакур тут також є сад каменів у японському стилі, воскові сосни, японські клени і райські яблуні.

Попри карантин, у парку, як і раніше, гуляють люди, милуються цвітінням і фотографуються. Однак цього разу їх набагато менше.

Сакура — символ Японії. У Країні, де сходить сонце, навіть є такий вид відпочинку, як милування квітучими сакурами. Його називають ханамі. Під деревами великими компаніями влаштовують пікніки. Такий період у середньому триває близько тижня.

Останніми роками сакури або японські вишні висаджують у багатьох містах України. Особливо популярні алеї сакур на Закарпатті.

Зараз багато столичних парків та місць відпочинку пропонують прогулятися ними в онлайн-режимі. Наприклад, недавно київський зоопарк показав як обідає лемур, а Співоче поле у соцмережах влаштовує екскурсії виставкою квітів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Алея сакур зацвіла в КиєвіСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халумі40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового дому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: