16.10.2024
Телеканал NTD

Центральна Іспанія оговтується після раптових повеней

Центральна Іспанія оговтується після раптових повеней

Драматичні кадри з Іспанії. Такий вигляд зараз має містечко Ель-Аламо, що в провінції Мадрид. В усьому..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Драматичні кадри з Іспанії. Такий вигляд зараз має містечко Ель-Аламо, що в провінції Мадрид. В усьому винні зливи, що раптово накрили центральні райони країни.

[жителька Ель-Аламо]:

«Коли ми визирнули назовні, уже була велика повінь. Паркани вже були зруйновані. Ми спробували вибратися та перепаркувати машини вище, але це вже було нереально. Намагалися заблокувати вхід до будинку рушниками, але це було неможливо, і зрештою вода ринула, змітаючи все. Вона зламала ворота гаража, вхідні двері. Ми думали відчинити задні двері, щоб вода текла наскрізь і не накопичувалася всередині, але ось результат».

[житель Ель-Аламо]:

«Думав, треба буде просто трохи прибратися, але з пагорба прийшла велика повінь. Вода зламала всі паркани. Вона увійшла до будинку, розбила вікно й усе затопила. Тут усе знищено — рятувати нічого. Можна просто все покинути».

Подекуди також випав град. Окрім регіону Мадрид, постраждали також Кастилія — Ла-Манча, Каталонія та Валенсія. Затоплено дороги, лінії метро та шляхи руху високошвидкісного залізничного транспорту.

Повідомляють щонайменше про двох загиблих у сільській місцевості Толедо. Там випала рекордна кількість опадів — 90 літрів на квадратний метр. Ще трьох людей уважають зниклими безвісти.

У деяких районах дощі не вщухають, але рівень небезпеки з червоного та помаранчевого знизили до жовтого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Центральна Іспанія оговтується після раптових повенейІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: