06.03.2024
Телеканал NTD

Албанія сподівається, що наплив туристів допоможе економіці

Албанія сподівається, що наплив туристів допоможе економіці

Італійські туристи окупували мальовничі пляжі Албанії. У липні тут відпочивала й прем’єр-міністр країни Джорджа Мелоні. Вона..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Італійські туристи окупували мальовничі пляжі Албанії. У липні тут відпочивала й прем’єр-міністр країни Джорджа Мелоні. Вона навіть сплатила рахунок гурту земляків, які втекли з ресторану.

Для італійців Албанія буквально під боком. 80 кілометрів на поромі Адріатичним морем — і можна насолоджуватися недорогим відпочинком. Тут усе значно дешевше, ніж у тій же Італії чи Греції.

[турист з Італії]:

«Для мене найнезвичайніше — це райони всередині країни. Там чарівний краєвид — гори й поля. Хоча море теж гарне, але воно таке саме, як у Греції чи Італії».

Майже півстоліття — за комуністичної влади — Албанія була закритою для мандрівників з-за кордону. А тепер ті відкривають для себе її красу. Торік на частку туристичної галузі припало 20 % ВВП балканської країни.

[туристка з Італії]:

«Ми багато чули про Албанію, про гарні пляжі й дешеві ціни. Й ось цього року ми з друзями вирішили сюди приїхати».

[турист із Португалії]:

«Я тут уперше. Нам із друзями подобається проводити час разом, і ми подумали, чому б не поїхати до Албанії. Нині це модне місце».

Цього року, за словами представників туріндустрії, 80 % туристів в Албанії — іноземці, решта — місцеві жителі. За перші сім місяців цього року балканську країну відвідали п’ять мільйонів іноземців, 430 тисяч із них — італійці. Водночас за весь минулий рік в Албанії побувало трохи менше, ніж чотири мільйони туристів.

Влада країни очікує, що іноземних гостей більшатиме. Водночас уряд сподівається на так званий якісний відпочинок. Тобто хоче, щоб туристи приїжджали щонайменше на п’ять ночей і щодня витрачали гроші на житло, їжу та всілякі товари. Коли мандрівники приїжджають лише на день та не знімають номера в готелі, це країні не вигідно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: