03.01.2024
Телеканал NTD

Північна Корея дозволила своїм громадянам повернутись із-за кордону

Північна Корея дозволила своїм громадянам повернутись із-за кордону

Влада Північної Кореї дозволила громадянам, які застрягли в інших країнах, повернутися на батьківщину. Кордони КНДР були..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Влада Північної Кореї дозволила громадянам, які застрягли в інших країнах, повернутися на батьківщину. Кордони КНДР були закриті понад три роки через пандемію. Північнокорейські ЗМІ повідомляють, що влада зробила заяву в неділю.

Пхеньян пояснює послаблення тим, що «ситуація з пандемією у світі поліпшилася». Громадян, що повернулися, поміщатимуть до карантинних відділень і залишатимуть на тиждень під медичним наглядом.

Це перша публічна заява Північної Кореї про зміну політики щодо ковіду. Під час пандемії багато іноземних посольств у Пхеньяні закрилося, бо персонал утратив можливість вилітати з КНДР і повертатися назад.

За кілька днів до заяви північнокорейської влади вперше з 2020 року до Пекіна прибув літак із Пхеньяна. Невідомо, хто був на борту. Є припущення, що цим літаком до КНДР вивозитимуть північнокорейців, які провели останні три роки в Китаї.

Північна Корея пізніше ніж інші країни почала знімати антиковідні обмеження. Минулого місяця у Пхеньяні побували іноземні урядові делегації з Китаю та Росії. У серпні перетнути кордон КНДР також дозволили північнокорейським спортсменам, які їздили на турнір з тхеквондо до Казахстану.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Корея дозволила своїм громадянам повернутись із-за кордонуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: