03.04.2024
Телеканал NTD

У Греції спалахнули десятки лісових пожеж

У Греції спалахнули десятки лісових пожеж

У Греції перша жертва лісових пожеж. Унаслідок природного лиха в регіоні Еврос, що на північному сході..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

У Греції перша жертва лісових пожеж. Унаслідок природного лиха в регіоні Еврос, що на північному сході країни, загинув чоловік. Це місце неподалік від кордону з Туреччиною. Тіло загиблого виявили в сільській місцевості поблизу портового міста Александруполіс.

Вогонь роздув ураганний вітер. Загалом у Греції за останню добу спалахнуло 64 пожежі, і, як попереджає влада, їх може стати ще більше.

[Нікос, житель села Авата]:

«Це трагедія. Нас урятують лише молитви та дощ».

В Евросі евакуювали кілька населених пунктів.

[Александрос Крісоулідіс, житель села Авата]:

«Він дістався до всього села. Наш будинок там нагорі, де почалася пожежа, і він повністю згорів. Нічого не лишилося, самі бачите. Тепер пожежа спускається вниз, до села».

[Нікос, житель села Авата]:

«Трагедія в тому, що о пів на дев’яту ранку, коли я з роботи прийшов додому, диму не було. Пожежників теж. Якби пожежники вжили тут активних заходів — бо займання підпорядковується логіці, цього вчать у школі — то все було б інакше».

[Костас Замбітоглу, житель села Амфітриті]:

«Ми бачили лише вогонь, більше нічого. Вітер був дуже сильний — ніхто нічого не міг удіяти. <…> Прилетіло багато гелікоптерів та літаків. Вони старалися, тут нічого сказати. Але результату нема».

Літні лісові пожежі в Греції — явище звичне. Але останніми роками вони стали інтенсивнішими через дуже спекотні, сухі та вітряні умови.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Греції спалахнули десятки лісових пожежЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: