20.10.2024
Телеканал NTD

Через посуху та спеку в Каталонії висихають водосховища та вводять ліміти на воду

Через посуху та спеку в Каталонії висихають водосховища та вводять ліміти на воду

Житель Каталонії Артур Дюран показує, на якому рівні була вода два роки тому в цьому водосховищі,..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Житель Каталонії Артур Дюран показує, на якому рівні була вода два роки тому в цьому водосховищі, що на північному сході Іспанії.

Тоді тут можна було нормально плавати. Нині ж через посуху воно майже повністю висохло. 79-річний чоловік каже, що ніколи не бачив, щоб водосховище було заповнене лише на 20 %.

Через кризу влада Каталонії запровадила нові обмеження на використання води у 22 селах, що навколо водосховища. Адже водоносний горизонт, який їх живить, теж спорожнів.

Початок цього року став найпосушливішим в Іспанії за 60 років спостережень. Найбільше постраждали Каталонія та Андалусія.

В Іспанії, а також у Європі загалом цього літа зафіксували кілька хвиль екстремального тепла. Через це зросло споживання води. А водосховища й далі міліли.

[Рубен дель Кампо, еколог]:

«Через високі температури й низьку вологість вода випаровується швидше. Але річ ще й у тому, що саме через спеку помітно зростає попит на воду з водосховищ. Збільшується попит споживання людьми, а також на зрошення сільськогосподарських культур».

На півдні Каталонії через брак води навіть оголосили режим надзвичайної ситуації. Місцеві жителі тепер мають зменшити добове споживання в середньому до 200 літрів на людину. Раніше обмеження становило 230 літрів.

[Хосеп Ховелл, мер Агуллани]:

«Ми повністю припинимо зрошення садів, футбольних полів та трави біля басейнів. Вологе прибирання на вулицях, яке й так скоротили, теж припинять. Місця загального користування прибиратимуть сухим способом, без води. Нам доведеться поговорити з кількома місцевими підприємствами, щоб вони також трохи менше споживали води».

Денні температури повітря в регіоні зараз стабільно перевищують 30 градусів Цельсія. Очікують, що спека триватиме щонайменше до кінця серпня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через посуху та спеку в Каталонії висихають водосховища та вводять ліміти на водуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейЯку країну визнали найщасливішоюМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівУ Кенії люди гинуть від повенейПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: