19.12.2024
Телеканал NTD

Фермери ставлять блокпости в індійському штаті Маніпур, який постраждав від насильства

Фермери ставлять блокпости в індійському штаті Маніпур, який постраждав від насильства

Імпровізовані блокпости розставляють у Західному Імпхалі, що в індійському штаті Маніпур. Тут із початку травня триває..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Імпровізовані блокпости розставляють у Західному Імпхалі, що в індійському штаті Маніпур. Тут із початку травня триває конфлікт між народностями кукі та мейтей. Як наслідок, загинуло вже понад 180 осіб, сотні постраждали, десятки тисяч мусили залишити свій дім.

[Девін, житель села Паєнг]:

«Люди з іншого племені нападають на наш народ мейтей. Тому ми охороняємо цю місцевість, охороняємо наше село».

Причиною конфлікту стало рішення Верховного суду Маніпуру зобов’язати владу штату розглянути питання про те, щоб надати народності мейтей статус зареєстрованого племені. Це дало б мейтеям право на квоти під час влаштування на держслужбу та вступу до вишів.

Проти виступили представники народності кукі. Вони заявили, що мейтеї і так забезпеченіші й освіченіші, бо їхня громада найчисленніша в штаті. У результаті спалахнуло насильство. Останній трагічний інцидент стався минулої суботи. Тоді в окрузі Вішнупур розстріляли трьох людей.

Мейтеї — корінні жителі Маніпуру. Вони переважно індуїсти. Більшість представників народності кукі сповідують християнство.

Зараз у Маніпурі діє комендантська година. До штату ввели війська індійської армії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фермери ставлять блокпости в індійському штаті Маніпур, який постраждав від насильстваНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиСрібна шахта відродила занепале боснійське містоУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуНа Канарських островах протестують проти масового туризмуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: