19.12.2024
Телеканал NTD

Приблизно 1000 мігрантів прийшло до кордону США з Мексикою через чутки у соцмережах

Приблизно 1000 мігрантів прийшло до кордону США з Мексикою через чутки у соцмережах

Сотні мігрантів зібралися вздовж кордону зі США у північномексиканському місті Сьюдад-Хуарес. Люди почали масово прибувати через..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Сотні мігрантів зібралися вздовж кордону зі США у північномексиканському місті Сьюдад-Хуарес. Люди почали масово прибувати через чутки в соцмережах про те, що американська сторона нібито дозволяє в’їзд.

Деякі мігранти кажуть, що подали заяву про надання притулку офіційним каналом — через американський мобільний додаток CBP One. Після цього вони тижнями чекали запису на прийом. Тепер вирішили спробувати щастя на самому кордоні.

Загалом коло загородження на кордоні зібралося приблизно 1000 осіб.

[мігрант]:

«Тут цілий натовп. З минулого тижня ходять чутки, що деякі закони зміняться. Тому сьогодні ми сюди прийшли, більш як 1000 людей, бо, якщо подати заяву через CBP One, це триватиме надто довго. Багато хто чекає по два-три місяці».

[мігрант]:

«До нас дійшли чутки, що кордон відкриється. Ми вирішили скористатися цим і всі разом приїхали сюди. Те, що влада зробила — просто знущання. Вони мають знайти якесь рішення».

Водночас прикордонні служби закликають не вірити чуткам.

[Шон Коффі, прикордонник]:

«Кордон США закритий для нелегальної міграції. Не слухайте брехні контрабандистів. Імміграційна політика США не змінилася: відповідно до розділу 8 окремі особи та сім’ї, які прибувають без дозволу, підлягають висланню. Негромадяни можуть бути повернуті до країни свого походження. Особам, яких було вислано, може бути заборонено повторний в’їзд упродовж п’яти років».

Коли уряд США почав вимагати від мігрантів подавати заяви про надання притулку онлайн або зі своїх країн, багато хто з них уже вирушив до кордону США й опинився в Мексиці. Тепер Мексика обіцяє створити сервісний центр, який пропонуватиме роботу та розміщення. Його облаштують на кордоні з Гватемалою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Приблизно 1000 мігрантів прийшло до кордону США з Мексикою через чутки у соцмережахТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: