18.11.2024
Телеканал NTD

Через пів року після землетрусу жителі Сирії досі живуть із душевними травмами та в наметах

Через пів року після землетрусу жителі Сирії досі живуть із душевними травмами та в наметах

Сирієць Джома Базід досі не може оговтатися після землетрусу, який забрав життя його дружини та двох..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Сирієць Джома Базід досі не може оговтатися після землетрусу, який забрав життя його дружини та двох дітей. Після трагедії, яка сталася в Туреччині й Сирії, минуло вже пів року.

Тоді чоловік чотири дні пролежав під завалами. Коли його врятували, він знайшов ще одного сина в польовому шпиталі у сирійському місті Азаз.

[Джома Базід, потерпілий від землетрусу]:

«Я нещасний. Я би збрехав собі, якби сказав, що щасливий. Я нещасний, бо важко пережити цю втрату. Я зміг знову купити машину, та це не порівняти з утраченим. Також неможливо забути дружину й дітей».

А це місто Джандаріс, яке було серед найбільш постраждалих від землетрусу. Ахмад Мусса Ахмад досі боїться жити в будинку, бо той може завалитися. Тому він та його дев’ятеро дітей мешкають у наметі.

[Ахмад Мусса Ахмад, потерпілий від землетрусу]:

«Будинок просто необхідний. Якщо наступного місяця будуть дощі, я не знаю, куди ми підемо. Але я не можу повернутися в село, не можу жити з дітьми в будинку, бо боюся нового землетрусу. Я втратив сина й ніколи не забуду того, що сталося».

Це був найсмертоносніший землетрус у регіоні за останні десятиліття. Він забрав життя коло 58 000 осіб.

Ще сотні тисяч людей залишилися в суворих зимових умовах без житла та їжі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через пів року після землетрусу жителі Сирії досі живуть із душевними травмами та в наметахНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїМарокко: лазні закриті, води немаєКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сіл

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: