19.01.2024
Телеканал NTD

Маленький шотландський острів збудував власний космопорт

Маленький шотландський острів збудував власний космопорт

З невеликого шотландського острова, що в Атлантичному океані, скоро в космос полетять ракети. Тут добудовують космічний..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

З невеликого шотландського острова, що в Атлантичному океані, скоро в космос полетять ракети.

Тут добудовують космічний порт. Він відкриється на острові Анст — найпівнічнішому населеному серед усіх Британських островів.

Будівництво очолює подружня пара — Френк та Деббі Стренг. Космопорт з’явиться на місці колишньої станції радіолокації Королівських ВПС.

[Френк Стренг, генеральний директор космопорту]:

«Ця галузь лише розвиватиметься. Це схоже на наступну промислову революцію».

Місцеві жителі мають надію, що завдяки космопорту Велика Британія не шукатиме підрядників для відправлення в космос кораблів та супутників. До того ж він буде дуже корисним тутешнім мешканцям.

[Елізабет Джонсон, менеджер проєкту]:

«Більшість жителів острова дуже це підтримують. Це рятувальний круг для нашого острова. Нам потрібна економічна й соціальна активність, щоб гарантувати, що острів залишиться життєздатним. Усі ми нетерпляче чекаємо першого запуску. Молодь починає повертатися на острів».

Порт зараз очікує на отримання ліцензії. Як припускають, запуски розпочнуться вже наприкінці року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Маленький шотландський острів збудував власний космопортООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачити

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: