18.11.2024
Телеканал NTD

У Китаї власники собак шукають, як урятувати своїх улюбленців від спеки

У Китаї власники собак шукають, як урятувати своїх улюбленців від спеки

Пагль із кличкою Мері — можливо, найкрутіший собака в Шанхаї. Її попона коштує 500 юанів —..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Пагль із кличкою Мері — можливо, найкрутіший собака в Шанхаї. Її попона коштує 500 юанів — 70 доларів. Але річ не в красі. Попона не дає собаці перегрітися. В умовах виснажливої спеки це питання життя і смерті.

[Мі Цзяї, власниця собаки]:

«Якщо на вулиці більш як 30 градусів, я одягаю на собаку попону, що охолоджує. Вона працює завдяки зволоженню. Надворі волога випаровується й знижує вплив спеки».

Екстремальна спека в Китаї змушує багатьох власників собак та котів купувати холодильні попони та килимки. На торгових онлайн-майданчиках пропонують багато видів. Вартість сягає ста доларів за виріб.

[Жаклін Ча, власниця собаки]:

«Я й не думала, що літо в Шанхаї може бути таким спекотним. Цього року я підготувалася наперед. І це літо видалося особливо спекотним».

У червні й липні в Китаї було зареєстровано кілька днів із рекордно високою температурою. Ветеринари нагадують, що асфальт у спеку дуже прогрівається, і може обпекти тваринам лапи. Крім того, собаки, як і люди, можуть дістати тепловий удар.

[Грейс Лінь, ветеринар]:

«Симптоми (теплового удару) можуть починатися із задишки, прискореного серцебиття й дихання. Так, можуть постраждати нервові клітини й мозок, може навіть початися епілепсія. Коло 50 % домашніх тварин, які дістали тепловий удар, можуть померти».

Холодильні попони є різних видів. Ті, що працюють на холодоагенті, можуть зашкодити здоров’ю тварини. Є попони на кристалах — більш щадні. Їхня дія триває кілька діб. Також випускають попони з кількох шарів тканини. Перший захищає від сонця, другий вбирає та утримує вологу, а третій допомагає їй випаровуватися.

Фахівці нагадують, що такі жилети насамперед не охолоджують, а захищають від перегріву. Тому їх треба надягати перед прогулянкою. А гуляти в спекотні дні ліпше рано-вранці й пізно ввечері.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Китаї власники собак шукають, як урятувати своїх улюбленців від спекиУсередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу РимськогоБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золота

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: