18.10.2024
Телеканал NTD

Кліматологи ЄС: цей липень став найспекотнішим місяцем в історії

Кліматологи ЄС: цей липень став найспекотнішим місяцем в історії

Минулий липень став найспекотнішим місяцем на планеті за всю історію спостережень. Про це повідомляє кліматична служба..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Минулий липень став найспекотнішим місяцем на планеті за всю історію спостережень. Про це повідомляє кліматична служба ЄС.

Середня липнева температура перевищила доіндустріальний рівень на 15°C.

[Карло Буонтемпо, директор служби Copernicus]:

«У перший тиждень липня були два екстремальні температурні явища. І тоді служба Copernicus назвала це найвищою будь-коли зареєстрованою температурою. Тепер, ще через кілька тижнів, ми можемо сказати, що не лише перший тиждень липня був найтеплішим».

Кліматологи також повідомляють, що за даними на тепер нинішній рік — третій найтепліший за всю історію спостережень. Температура в середньому вища на 0,43 градуса.

Зі слів фахівців, планета зараз перебуває на ранніх стадіях явища Ель-Ніньйо. Це природний кліматичний феномен, обумовлений надзвичайно теплими водами східної частини Тихого океану. Через це погода в багатьох регіонах світу стає теплішою.

Попереднього разу Ель-Ніньйо був особливо активним у 2016 році.

Учені вважають, що 2023 та 24 роки перевершать 2016-й і стануть рекордно спекотними.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кліматологи ЄС: цей липень став найспекотнішим місяцем в історіїВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: