19.07.2024
Телеканал NTD

Спека й тайфун: усесвітній зліт скаутів пішов не за планом

Спека й тайфун: усесвітній зліт скаутів пішов не за планом

Понад 40 тисяч підлітків на Всесвітньому скаутському зльоті в Південній Кореї зіткнулися з несподіваними проблемами: від..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Понад 40 тисяч підлітків на Всесвітньому скаутському зльоті в Південній Кореї зіткнулися з несподіваними проблемами: від спеки та сміття до брудних туалетів і набридливих комах.

Дехто поспішив виїхати. Але останньою краплею став тайфун. Саме він змусив залишити злощасний захід усіх без винятку.

«Джамборі» став першим міжнародним зльотом скаутів після пандемії. У ньому взяли участь представники 155 країн.

Коли всі зібралися в таборі, у регіоні запанувала небувала спека. Температура повітря сягала 34 градусів. У підлітків почалися теплові удари, і їх кусали комахи.

Організатори намагалися виправити ситуацію, але врешті-решт визнали, що недостатньо добре підготувалися.

Британці одні з перших відкликали своїх скаутів, бо, за їхніми словами, у таборі була антисанітарія, до того ж скаути постійно голодували.

[Мет Гайд, представник скаутів Великої Британії]:

«Ми хотіли, щоб вони дістали приємні враження. І, як ми вважаємо, там їм було недостатньо безпечно».

Біди на цьому не скінчилися. Автобус, що вивозив швейцарських учасників, потрапив в аварію. Так двоє скаутів та п’ятеро місцевих жителів опинилися в лікарні.

Утім, позитив усе ж був. Покинувши табір, багато скаутів роз’їхалися іншими містами Південної Кореї. Приміром, ця група із Коста-Рики закінчила тим, що навчилася корейських танців k-pop.

[Стефані Джонсон, скаут]:

«Спочатку скаути засмутилися, бо добре проводили час у Семангимі. Але вони також були дуже раді продовжити програму тут, у Сеулі».

Південна Корея виграла право провести захід ще у 2017 році. Уже тоді виникали побоювання, що проведення заходу на мулистих мілинах буде проблематичним.
Коротке посилання на цю сторінку:

Спека й тайфун: усесвітній зліт скаутів пішов не за планомЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: