20.05.2024
Телеканал NTD

У Туреччині буйволи рятуються від спеки у ставках

У Туреччині буйволи рятуються від спеки у ставках

Ці буйволи поспішають остудитися в ставку. Його викопали недавно. У Діярбакирі, що на південному сході Туреччини,..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Ці буйволи поспішають остудитися в ставку. Його викопали недавно. У Діярбакирі, що на південному сході Туреччини, температура вища за 40 градусів. І такі ванни для худоби просто необхідні.

[пастух]:

«Донині ми страждали від нестачі води. Тварини були зневоднені й постійно хворіли. Вони дуже схудли й навіть перестали давати молоко. На щастя, ставок уже зробили».

Спекотний серпень — нормальне явище для цього регіону. Але цьогоріч тут виникла ще й посуха. Місцева влада подбала про фермерів.

[Ніхат Нурбакі, голова департаменту сільського розвитку Діярбакира]:

«Ми стали робити такі ставки, зокрема з питною водою для тварин».

Цього року на південному сході Туреччини опадів було майже на 70 % менше за середній показник і на 20 % менше, ніж торік.

Ставки стали справжнім порятунком для худоби. Фермери кажуть, що тепер тварини легше переносять спеку й менше хворіють.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Туреччині буйволи рятуються від спеки у ставкахУ зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренятПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніПереможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-ЙоркуЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходами40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: