07.08.2024
Телеканал NTD

Кандидата в президенти Еквадору застрелили після передвиборчого мітингу

Кандидата в президенти Еквадору застрелили після передвиборчого мітингу

Еквадорці протестують біля клініки, де помер кандидат у президенти країни Фернандо Вільявісенсіо. Він дістав вогнепальні поранення..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Еквадорці протестують біля клініки, де помер кандидат у президенти країни Фернандо Вільявісенсіо. Він дістав вогнепальні поранення під час передвиборчого мітингу в Кіто.

На кадрах у соцмережах видно, як Вільявісенсіо після заходу сідає в машину. Після цього лунає стрілянина та крики. Місцеві ЗМІ повідомили, що було зроблено коло 30 пострілів.

У генпрокуратурі кажуть, що нападник помер від ран, завданих у перестрілці. Під час інциденту постраждали ще дев’ять осіб, зокрема кандидат у законодавчий орган та двоє поліціянтів.

Сестра Вільявісенсіо та його друг розповіли про пережите.

[Патриція Вільявісенсіо, сестра вбитого]:

«Я була за моїм братом. Цієї миті кулі сипалися, як світлячки. Друга, який був зі мною, теж поранило».

[Карлос Фігероа, лікар та друг убитого]:

«Я думав, що Фернандо вдалося врятуватися. Я прийшов у клініку, щоб допомогти пораненим. Одному влучили в груди, а іншому — у ногу. Я зайшов до реанімації і побачив, що Фернандо мертвий».

Президент Гільєрмо Лассо каже, що насильство на вулицях та у в’язницях Еквадору зростає через війни між злочинними угрупованнями. У них беруть участь наркокартелі, які виборюють контроль над маршрутами доставляння свого товару. Цими шляхами також користуються мексиканські та албанські картелі.

Голова держави скликав екстрену нараду й на 60 днів оголосив у країні режим надзвичайної ситуації.

Вільявісенсіо — колишній член профспілки та журналіст. Він відкрито критикував корупцію та організовану злочинність й обіцяв боротися з ухиленням від сплати податків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кандидата в президенти Еквадору застрелили після передвиборчого мітингуКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіЗнов маски: у Мілані нічим дихати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: