05.05.2024
Телеканал NTD

Львівські притулки рятують тварин від війни

Львівські притулки рятують тварин від війни

[Анастасія Мунтянова, волонтерка

Дата завантаження: 2024-05-05

video

[Анастасія Мунтянова, волонтерка]:

«Ми привезли 96 котів і 72 собаки. Більшу частину саме з Херсонщини вже прилаштували, але тут живуть ще інші коти, яких евакуювали зі сходу та з інших міст, де ведуться активні бойові дії».

Це благодійна організація «Домівка врятованих тварин», що у Львові. Вона рятує та реабілітує диких і домашніх тварин.

З початку повномасштабного вторгнення вона прийняла близько 6 тисяч покинутих тварин із регіонів, що постраждали від бойових дій чи підтоплення внаслідок прориву Каховської ГЕС.

Деякі з них уже знайшли нові домівки за кордоном, деякі оселилися в інших місцях України.

Оксана Шаповалова та її чоловік із Херсонщини. Вони втекли від російських військ із рідної Нової Каховки й тепер працюють тут волонтерами. Жінка опікується собакою з кличкою Зубик, який унаслідок ракетного обстрілу втратив лапу.

[Оксана Шаповалова, волонтерка]:

«Він жив на подвір’ї, і коли його знайшли МНСники, він був на ланцюзі. Його відпустили — думали, що він кудись утече. Але він лишився й чекав своїх господарів. Потім влучила ракета, і він травмувався. Йому вивихнуло щелепу й осколками поранило лапу — її довелося ампутувати».

Також до порятунку тварин, які постраждали внаслідок війни, долучився ведмежий заповідник «Домажир», що за 15 кілометрів від Львова.

Уже майже рік тут живе ведмідь із кличкою Бахмут. Його знайшли українські солдати неподалік від лінії фронту. Деякий час вони його годували, поки, зрештою, не перевели до притулку.

[Ольга Федорів, працівниця заповідника «Домажир»]:

«У вересні військові під час обходу в самому Бахмуті знайшли на території приватного будинку клітку, у якій був ведмідь. Він був знесилений. Скільки він був без їжі, без води, ніхто не знає, оскільки там усе навколо нього було зруйновано. Якимось чином його клітка вціліла. Військовики звернулися до зоозахисних організацій».

Доглядачі кажуть, що зараз ведмідь став набагато спокійнішим і дедалі впевненіше досліджує свій новий дім.
Коротке посилання на цю сторінку:

Львівські притулки рятують тварин від війниМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Через війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Нирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: