19.12.2024
Телеканал NTD

Нові монети, присвячені коронації Чарльза III, надійшли в обіг у Великій Британії

Нові монети, присвячені коронації Чарльза III, надійшли в обіг у Великій Британії

Нові 50-пенсові монети надійшли в обіг у Великій Британії. Їх дизайн присвячено коронації Чарльза III. На..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Нові 50-пенсові монети надійшли в обіг у Великій Британії. Їх дизайн присвячено коронації Чарльза III. На одному боці зображено портрет монарха, який написав із фотографії британський скульптор Мартін Дженнінгс. Дизайн з іншого боку виконала художниця Наташа Дженкінс.

[Марк Лаврідж, працівник Королівського монетного двору Великої Британії]:

«На ній зображено Вестмінстерське абатство, а в центрі розташована монограма Його Величності. Це вказує на місце коронації».

Королівський монетний двір випустив уже п’ять мільйонів таких монет. Припускають, що вони матимуть попит серед колекціонерів. Монетний двір присвячує свої вироби важливим подіям із часу заснування в IX столітті. Коронація Чарльза III не виняток.

[Марк Лаврідж, працівник Королівського монетного двору Великої Британії]:

«Коронація Чарльза III стала першою за 70 років, яку побачила громадськість. Ми відзначаємо важливі події упродовж багатьох десятиліть. <…> Ми випускаємо монети для монархів із часів Альфреда Великого».

У Великій Британії в обігу поки що лишається приблизно 27 мільярдів монет із зображенням покійної королеви Єлизавети II. Їх не замінюватимуть одразу.

[Марк Лаврідж, працівник Королівського монетного двору Великої Британії]:

«Монети із зображенням Її Величності будуть в обігу доти, доки не стануть непридатними. Водночас з’являться монети з королем. Їх випускатимуть у міру потреби».

Працівники монетного двору кажуть, що впродовж наступного року в обігу з’являтиметься дедалі більше монет із зображенням нового британського монарха. Його коронували 6 травня цього року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нові монети, присвячені коронації Чарльза III, надійшли в обіг у Великій БританіїСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: