10.08.2024
Телеканал NTD

Як ведмедям допомагають охолонути в 40-градусну спеку в заповіднику Косова

Як ведмедям допомагають охолонути в 40-градусну спеку в заповіднику Косова

Креативні способи, як допомогти ведмедям охолонути, придумали в заповіднику, що біля Приштини в Косові. Нині тут..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Креативні способи, як допомогти ведмедям охолонути, придумали в заповіднику, що біля Приштини в Косові. Нині тут спека. На вулиці плюс 40. Хутро у ведмедів густе, і їм дуже важко.

Працівники заповідника заповнюють водою басейни й кидають туди фрукти. Це така приманка. Ведмеді бачать їжу — і заходять у воду.

У заповіднику мешкають урятовані тварини. Хижаків забрали у приватних власників чи з ресторанів, де їх примушували розважати гостей.

[працівник заповідника]:

«У нас 20 ведмедів, і кожен має улюблені фрукти чи овочі. Ми обов’язково даємо те, що їм подобається. Хтось любить ківі, хтось яблука, а хтось хоче більше помідорів чи нектаринів. Вибір залежить від їхніх уподобань».

Працівники заповідника заморожують фрукти та овочі у воді. Крижане частування ховають у різних місцях. Але ведмеді знаходять за секунду. Таке «морозиво» також допомагає тваринам охолонути.

Заповідником керує міжнародна організація «Чотири лапи».
Коротке посилання на цю сторінку:

Як ведмедям допомагають охолонути в 40-градусну спеку в заповіднику КосоваЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: