10.08.2024
Телеканал NTD

Соляна печера: в ОАЕ пропонують природні засоби лікування

Соляна печера: в ОАЕ пропонують природні засоби лікування

Велика штучна соляна печера в місті Ель-Айн в Об’єднаних Арабських Еміратах пропонує відвідувачам альтернативні методи оздоровлення...

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Велика штучна соляна печера в місті Ель-Айн в Об’єднаних Арабських Еміратах пропонує відвідувачам альтернативні методи оздоровлення.

Тут проводять різні процедури, зокрема й сеанси галотерапії. Це немедикаментозне лікування ґрунтується на застосуванні штучного мікроклімату. Відвідувачі вдихають повітря, насичене хлоридом натрію.

[Ахед Адель, відвідувачка соляної печери]:
«Коли я пройшла перший сеанс, відчула полегшення. Змогла заснути і згодом пройшла шість сеансів. Потім я продовжила свій пакет і дуже полюбила таку терапію. Я відчуваю, що стан покращується».

Деякі приходять просто розслабитися, занурюючи в сіль ноги чи все тіло.

[Алі Хамад Абдельменем, відвідувач соляної печери]:

«Чесно кажучи, я приїхав сюди відпочити. Я почуваюся краще, ніж раніше. Я страждав від задишки, побував уже на кількох сеансах».

Кам’яну сіль сюди привезли з польського Кракова. Вона містить негативно заряджені іонізовані частинки солі, а також 84 мікроелементи й мінерали. Деякі лікарі стверджують, що відвідування печери покращує дихання, сон, допомагає під час шкірних інфекцій і знімає стрес.

[Халед Ахмед, лікар-натуропат]:
«До нас прибувають хворі на астму, яким потрібно шість сеансів. Під час процедури вони протягом 45 хвилин вдихають сольовий аерозоль зі спеціального апарата, потім проводиться друга інгаляція впродовж 20 хвилин. Ми також приймаємо людей, які страждають на псоріаз, екзему. Їм треба пройти 16 сеансів. Поліпшення настає вже з четвертого».

Про корисні властивості соляних печер стало відомо завдяки дослідженням польських лікарів у ХІХ столітті. Вони помітили позитивний вплив солі на стан шкіри та дихальні шляхи в соледобувачів.

Але багато лікарів скептично оцінюють переваги цього методу лікування. Вони вважають, що його слід розглядати як супутню терапію до основного лікування.
Коротке посилання на цю сторінку:

Соляна печера: в ОАЕ пропонують природні засоби лікуванняУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: