[Кайл фон Гассельн, генеральний директор компанії]:
«Ми чимось схожі на пекарню. Крім 3D-принтера, друкованої їжі та 3D-дизайну, треба ще мати шеф-кухаря. Перед друком на 3D-принтері треба підібрати інгредієнти, привезти їх, продегустувати. А після того, як виріб надруковано, шеф-кухар може зробити з ним мільйон речей».
Співзасновник компанії Кайл фон Гассельн захопився виготовленням цукрових витворів, коли навчався в Архітектурному інституті. Він купив традиційний принтер і експериментував з інгредієнтами. Зрештою розробив унікальний харчовий 3D-принтер.
На відміну від інших, ця машина використовує дрібнозернистий цукор замість пасти. Завдяки цьому можна досягти більш високої деталізації.
[Джеймс Цой, головний 3D-дизайнер]:
«Крихти цукру стають пікселями, які, своєю чергою, стають носієм інформації та роздільною здатністю. Те, що ми проєктуємо в 3D, перетворюється на текстурований, зернистий предмет. Він скульптурний, але водночас має тактильну текстуру».
Усе починається із задуму. Цифровий файл — це перший крок. Дизайнер і шеф-кухар перетворюють цей файл на 3D-модель, а потім передають її на принтер, де й відбувається магія.
[Джонатан Соломон, шеф-кухар]:
«Надруковані елементи треба діставати дуже обережно. Як бачите, вони вкриті порошком. Ми їх акуратно виймаємо, а потім надаємо їм належного вигляду. Я справді відчуваю, що працюю над їжею майбутнього. Колись ці штуки будуть у кожного на кухні».
Крім казкових персонажів і героїв мультфільмів, тут друкують фігурки для тортів, цукерки для прикрашення склянок із прохолодними напоями, а також цукерки із начинкою із сухофруктів чи шоколаду.
Ба більше, тут також друкують солоні цукерки для супу на основі розсолу кімчі.
Вироби продаються на сайті компанії. Наприклад, шість надрукованих полуничок, наповнених шоколадом, коштують приблизно 25 доларів.
Коротке посилання на цю сторінку: