10.08.2024
Телеканал NTD

«Цифрова пекарня» створює солодощі, надруковані на 3D-принтері

«Цифрова пекарня» створює солодощі, надруковані на 3D-принтері

Хитромудрі солодощі створюють за допомогою харчового 3D-принтера. Такі десерти почали робити в одній із кондитерських Лос-Анджелеса...

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Хитромудрі солодощі створюють за допомогою харчового 3D-принтера. Такі десерти почали робити в одній із кондитерських Лос-Анджелеса. Головний інгредієнт — цукор.

[Кайл фон Гассельн, генеральний директор компанії]:
«Ми чимось схожі на пекарню. Крім 3D-принтера, друкованої їжі та 3D-дизайну, треба ще мати шеф-кухаря. Перед друком на 3D-принтері треба підібрати інгредієнти, привезти їх, продегустувати. А після того, як виріб надруковано, шеф-кухар може зробити з ним мільйон речей».

Співзасновник компанії Кайл фон Гассельн захопився виготовленням цукрових витворів, коли навчався в Архітектурному інституті. Він купив традиційний принтер і експериментував з інгредієнтами. Зрештою розробив унікальний харчовий 3D-принтер.

На відміну від інших, ця машина використовує дрібнозернистий цукор замість пасти. Завдяки цьому можна досягти більш високої деталізації.

[Джеймс Цой, головний 3D-дизайнер]:

«Крихти цукру стають пікселями, які, своєю чергою, стають носієм інформації та роздільною здатністю. Те, що ми проєктуємо в 3D, перетворюється на текстурований, зернистий предмет. Він скульптурний, але водночас має тактильну текстуру».

Усе починається із задуму. Цифровий файл — це перший крок. Дизайнер і шеф-кухар перетворюють цей файл на 3D-модель, а потім передають її на принтер, де й відбувається магія.

[Джонатан Соломон, шеф-кухар]:
«Надруковані елементи треба діставати дуже обережно. Як бачите, вони вкриті порошком. Ми їх акуратно виймаємо, а потім надаємо їм належного вигляду. Я справді відчуваю, що працюю над їжею майбутнього. Колись ці штуки будуть у кожного на кухні».

Крім казкових персонажів і героїв мультфільмів, тут друкують фігурки для тортів, цукерки для прикрашення склянок із прохолодними напоями, а також цукерки із начинкою із сухофруктів чи шоколаду.

Ба більше, тут також друкують солоні цукерки для супу на основі розсолу кімчі.

Вироби продаються на сайті компанії. Наприклад, шість надрукованих полуничок, наповнених шоколадом, коштують приблизно 25 доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Цифрова пекарня» створює солодощі, надруковані на 3D-принтеріПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багета

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: