08.03.2024
Телеканал NTD

Британська бабуся в 90 років не припиняє фехтувати

Британська бабуся в 90 років не припиняє фехтувати

Британська фехтувальниця Джой Флітгем одягає рукавичку й починає поєдинок. Незвичайно те, що різниця у віці між..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Британська фехтувальниця Джой Флітгем одягає рукавичку й починає поєдинок. Незвичайно те, що різниця у віці між суперницями — 80 років. Одній із них уже 91-й рік.

[Джой Флітгем, фехтувальниця]:

«Якщо я можу це зробити, то може будь-хто. Я живий приклад того, що після 70, 80 чи навіть 90 років життя триває».

Джой уважають найстаршою фехтувальницею Великої Британії. Цим спортом захопилася в 67 років. Каже, що ще здатна перемагати підлітків.

[Джой Флітгем, фехтувальниця]:

«Я перемогла 17-річного японського фехтувальника. Він не міг у це повірити, і я не могла».

Нині бабуся обіймає посаду президента фехтувального клубу в Бридлінгтоні — у своєму рідному місті. Тренує юних спортсменів.

[Ава Грейс, фехтувальниця]:

«На цьому тренуванні я багато чого навчилася. Джой їздила на Олімпійські ігри. Їй уже 90 років. І я запитала себе, чи зможу зробити стільки, скільки й вона. Я хочу бути схожою на неї».

Ну а для Джой захоплення стало сенсом буття.

[Джой Флітгем, фехтувальниця]:

«Цьому хобі я присвятила багато років. Що ще скажеш? Мені це просто до вподоби. Усе моє життя крутиться довкола фехтування».

Коротке посилання на цю сторінку:

Британська бабуся в 90 років не припиняє фехтуватиВенеційський кінофестиваль стартував на італійському острові ЛідоМолода жінка рятує кішок і собак в Ємені, попри війнуПустеля Атакама в Чилі дивує рідкісним зимовим цвітіннямУ Новому Південному Уельсі відкриється ветклініка для коалВ Іспанії працює аквапарк для собак«Кудлатий патруль»: на пляжах в Італії працюють собаки-рятувальникиСотні морських левів на якийсь час витіснили людей із пляжу в СШАЄгиптянка знайшла спокій у монотонній роботі ліфтераЕкіпаж вітрильника «Амеріго Веспуччі» ознайомить американців з італійською культурою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: