29.05.2024
Телеканал NTD

Мігрантів із грецьких островів перевозять на материк

Мігрантів із грецьких островів перевозять на материк

Сотні мігрантів, які перебувають у групі ризику, змогли перебратися на материк із грецького острова Лесбос. Влада..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Сотні мігрантів, які перебувають у групі ризику, змогли перебратися на материк із грецького острова Лесбос. Влада перевезла їх, щоб уникнути можливого спалаху коронавірусу в переповненому таборі «Моріа».

Перед від’їздом медики вимірюють температуру й видають захисні маски. Потім людей саджають в автобуси й відвозять на паром. Уряд має намір перевезти на материк понад 2300 мігрантів, які живуть у тимчасових центрах на п’ятьох островах Егейського моря.

[Нотіс Мітарачі, міністр міграції]:
«На щастя, у таборах від коронавірусу ніхто з мігрантів не помер. Зараз ми повинні бути ще більш пильними, бо починається наступний етап. У таборах треба проводити більше тестів, щоб уникнути епідемії».

На островах живе понад 36 тисяч мігрантів. Поки серед них не виявили жодного випадку захворювання на COVID-19. Але представники благодійних організацій уважають, що спалах може статися. При таборі «Моріа» вже відкрився медзаклад, де проводить тести на коронавірус.

За останні два тижні з островів перевезли 800 мігрантів. Ще 1500 перевезуть упродовж місяця. На материку відкрито 93 центри для біженців. У трьох із них виявлено хворих на коронавірус. Ці центри закрили на карантин.

Нещодавно Німеччина й Люксембург прийняли десятки неповнолітніх мігрантів, які прибули до Греції без супроводу дорослих. Інші країни ЄС теж мають намір дати притулок дітям і підліткам. Загалом вони візьмуть до себе 1600 неповнолітніх.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мігрантів із грецьких островів перевозять на материкДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовніСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: