18.08.2024
Телеканал NTD

Спорожніле містечко Гальштат мріє про туристів

Спорожніле містечко Гальштат мріє про туристів

Невелике австрійське містечко Гальштат настільки мальовниче, що в певний період йому навіть довелося обмежити потік туристів..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Невелике австрійське містечко Гальштат настільки мальовниче, що в певний період йому навіть довелося обмежити потік туристів — їх було аж надто багато. Однак тепер воно про іноземних гостей просто мріє. Через коронавірус державні кордони закрито, а це означає, що 780 жителів Гальштата втратили основне джерело доходу.

[Александер Шойц, мер Гальштата]:
«Нині відвідувачів немає: ні туристів, ні школярів. Школярі теж важливі для міста».

Гальштат вельми популярний серед мандрівників з Азії. Цьому сприяло те, що його показали в південнокорейській передачі про подорожі, а в Китаї побудували копію цього містечка. До того ж воно стало прообразом королівства з мультику «Холодне серце».

До епідемії місцева влада докладала зусиль, щоб обмежити кількість автобусів, які щодня привозили сюди туристів. Також вона намагалася монетизувати короткі поїздки, наприклад, брати по одному євро за користування вбиральнею.

[Мартін, відвідувач із міста Санкт-Пельтен]:
«Хочу сказати, що це місто справді дивовижне й дуже добре збереглося».

Австрія швидко відреагувала на спалах коронавірусу. Вона ще шість тижнів тому закрила ресторани, бари й непродовольчі магазини. Це допомогло країні пройти пік епідемії.

Про поступове ослаблення обмежень влада оголосила два тижні тому. Тут уже запрацювали магазини й кафе самообслуговування, а також садові центри й невеликі магазинчики. Ресторани, кав’ярні й бари відкриються 15 травня, а готелі — 29 травня. Однак кордони поки буде закрито.

[Маркус Пол Дербль, власник ресторану]:
«95% доходу в Гальштаті надходить від іноземних гостей. Ви, напевне, знаєте, що вони здебільшого прибувають з Азії, Америки, Англії та сусідніх європейських країн. Якщо кордони не відкриють, нам буде дуже складно зберегти свій бізнес».

Канцлер Австрії Себастьян Курц висловив надію, що найближчим часом відкриється кордон із Німеччиною — країною, звідки до Австрії приїжджає найбільше іноземних туристів. Однак німецька сторона до такої ідеї поки ставиться стримано.

Утім, навіть якщо кордон відкриють, німецькі мандрівники навряд чи компенсують увесь колишній потік іноземних гостей до Гальштата. Раніше містечко щодня відвідувало до 30 тисяч туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Спорожніле містечко Гальштат мріє про туристівСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямСрібло в Єгипті — нове золотоЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: