29.02.2024
Телеканал NTD

Коронавірус у Європі: останні оновлення та послаблення

Коронавірус у Європі: останні оновлення та послаблення

30 квітня у Франції зафіксували найменшу денну кількість померлих від COVID-19 із кінця березня — 289..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

30 квітня у Франції зафіксували найменшу денну кількість померлих від COVID-19 із кінця березня — 289 осіб. Голова Національного управління охорони здоров’я цієї країни зазначив, що також стає менше хворих, яким потрібні системи підтримання життєдіяльності.

[Жером Саломон, голова Управління охорони здоров’я Франції]:
«Бачимо повільне, але стабільне зниження гострої потреби в місцях у реанімаційних відділеннях. І це дуже важливо з огляду на те, який тиск доводиться витримувати лікарням і скільки було потрібно мобілізувати людських ресурсів».

До 11 травня в країні діятиме суворий карантин. Загалом у Франції виявили понад 167 тисяч випадків захворювання на коронавірус, більш як 24 тисячі людей померло.

Водночас канцлер Німеччини оголосила про ослаблення карантинних заходів.

[Ангела Меркель, канцлер Німеччини]:

«Ми вирішили відкрити дитячі майданчики, музеї, галереї, меморіали, зоопарки, ботанічні сади. Але кожна земля ухвалюватиме рішення окремо, залежно від умов».

6 березня канцлер обіцяє затвердити план відкриття шкіл, дитячих садків і, можливо, ресторанів. А масові заходи, зокрема спортивні змагання, ярмарки, великі концерти та всілякі фестивалі, будуть під забороною до кінця літа.

Кількість нових випадків захворювання й смертей у Німеччині знижується. Так 30 квітня було 156 померлих, а на піку епідемії їх кількість перевищувала 300.

У Португалії також розробили план виходу з карантину. 4 травня в країні відкриються магазини площею до 200 квадратних метрів й автосалони. Також дозволять працювати перукарням та іншим закладам, які надають послуги в галузі особистої гігієни.

Прем’єр-міністр країни закликав дотримуватися дистанціювання й носити маски.

[Антоніу Кошта, прем’єр-міністр Португалії]:
«У нас відчиниться більше магазинів, але туди треба буде заходити в масках. Ми почнемо частіше користуватися громадським транспортом, але теж у масках. Ми зможемо ходити до таких раніше закритих місць, як музеї, школи, театри. Але й там треба буде надягати маски».

Водночас прем’єр-міністр Великої Британії сказав, що країна пройшла пік епідемії, і що план виходу з карантину оголосять наступного тижня. Однак деталей поки не повідомив. Країна посіла друге місце в Європі за кількістю смертей від COVID-19. Їх понад 26 тисяч.

На першому місці Італія — там уже близько 28 тисяч померлих від коронавірусу. На третьому місці Іспанія, де їх більш як 24 тисячі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коронавірус у Європі: останні оновлення та послабленняТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуУ Польщі арештували ексголову МВС та його колишнього заступника — почалися протестиСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Ізраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЗагиблих від землетрусу в Японії вже понад 200У Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до СШАЧому індійські фермери знову вийшли на масові протести

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: