26.02.2024
Телеканал NTD

Поради психологів: як зберегти рівновагу на карантині

Поради психологів: як зберегти рівновагу на карантині

Два американських психологи з Далласа й Атланти дали кілька порад, як зберігати душевну рівновагу під час..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Два американських психологи з Далласа й Атланти дали кілька порад, як зберігати душевну рівновагу під час довгої самоізоляції.

Так, Кевін Джилліленд зі своєї квартири в Далласі сказав, що в цей період важливо не будувати великих планів, а концентруватися на важливих щоденних завданнях.

[Кевін Джилліленд, психолог із Далласа]:
«Коли я прокидаюся, то згадую, який маю список обов’язкових справ. Скільки я поспав? Що планую їсти? Має бути щонайменше один здоровий прийом їжі. Де я зможу порухатися? І план потрібен лише на сьогодні. Якщо сьогодні день видався не дуже — нічого. Спробуйте виконати план завтра».

А Лорі Вотлі з Атланти каже, що в умовах цілковитої невизначеності дуже важливо знайти ті сторони життя, які ми повністю можемо контролювати. Це дасть змогу відчути твердий ґрунт під ногами.

[Лорі Вотлі, психолог з Атланти]:
«Гадаю, дуже важливо проговорювати свої почуття й розуміти, що це теж мине. Потрібно розслабитися й робити те, що дає задоволення. Займатися спортом, медитувати, їсти здорову їжу, спати й пити достатньо води. Це ми можемо контролювати».

Щоб упоратися з тривогою, лікарі радять дивитися новини максимум два рази на день. Також слід дослухатися до порад експертів щодо захисту здоров’я, але не доводити себе до паніки.

Психологи пропонують дивитися позитивні фільми, частіше спілкуватися з родичами через інтернет чи телефон і гуляти на свіжому повітрі, якщо дозволяють карантинні обмеження. Також, на їхню думку, слід не пригнічувати, а визнавати тривожні думки. Так їх легше позбутися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поради психологів: як зберегти рівновагу на карантиніЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківМарокко: лазні закриті, води немаєСрібло в Єгипті — нове золотоКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруУ Кенії люди гинуть від повенейЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: