26.03.2024
Телеканал NTD

У Лівані спалахнули протести проти безробіття і бідності

У Лівані спалахнули протести проти безробіття і бідності

У великих ліванських містах, зокрема в Бейруті, Триполі та Сайді, спалахнули протести проти бідності та безробіття...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У великих ліванських містах, зокрема в Бейруті, Триполі та Сайді, спалахнули протести проти бідності та безробіття.

Демонстранти підпалювали будівлі банків і били скло. Свій гнів вони спрямували на ці фінансові установи, бо депозити багатьох ліванців заморожено.

Також люди кидали в поліцію каміння і пляшки із запальною сумішшю. Правоохоронці відповідали гумовими кулями й сльозогінним газом. Повідомляють про одного загиблого протестувальника.

[Алаа ед-Дін Джамал Антар, протестувальник]:
«Це початок нашого шляху. Нехай тепер влада вирішує, що робити з болем і злістю, які вилилися на вулиці».

Ще торік у жовтні країна занурилася в глибоку економічну кризу. Курс національної валюти різко впав, виникла інфляція й безробіття. А карантин, який запровадили через епідемію коронавірусу, ще більше погіршив ситуацію.

[Хассан Обейд, житель Триполі]:
«Ми залежимо від щоденного заробітку. Якщо ми працюємо — ми їмо, якщо не працюємо — не їмо. Дай Боже, щоби ситуація змінилася на краще».

У березні Ліван оголосив дефолт по євробондах. Уряд повідомив кредиторам, що не може виплатити відсотки по позиках. Зараз він веде переговори, щоб розробити план порятунку економіки.

За даними Світового банку, найближчим часом понад третина ліванців може опинитися за межею бідності.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Лівані спалахнули протести проти безробіття і бідності25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: