19.10.2024
Телеканал NTD

На передовій битви з коронавірусом: історія тайської медсестри

На передовій битви з коронавірусом: історія тайської медсестри

Тайська медсестра Супарваді працює в одній із клінік Бангкока з найважчими хворими на коронавірус. Серед її..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Тайська медсестра Супарваді працює в одній із клінік Бангкока з найважчими хворими на коронавірус. Серед її завдань: збирати докладну інформацію про стан кожного пацієнта реанімаційного відділення.

До епідемії жінка не мала досвіду роботи в інфекційному відділенні. Однак вона добровільно пішла в команду, яка надає допомогу людям із COVID-19.

Каже, що найбільше боїться винести вірус із лікарні й заразити рідних.

[Супарваді Тантрараттанапонг, медсестра]:

«Насправді боюся заразитися й передати хворобу моїй сім’ї. Боюся неправильно зняти захисний одяг чи обладнання, через що вірус вийде з лікарні».

У медзакладі, де працює Супарваді, побувало вже приблизно 200 пацієнтів із коронавірусом. І, чим пишаються всі медпрацівники, ніхто з них не помер. 36-річна медсестра каже, що рідних до хворих не пускають, тому вона намагається підтримати кожну людину.

[Супарваді Тантрараттанапонг, медсестра]:
«Я кажу пацієнтам, що вони борються з хворобою не сам на сам. Є камери спостереження, біля палат постійно чергують медсестри. І за потреби ми відразу прийдемо».

Наприкінці кожної 12-годинної робочої зміни медсестра не може просто піти додому. Спочатку треба прийняти душ, помити волосся й надіти чистий одяг.

А вдома вона до мінімуму звела спілкування зі своїм чоловіком і тримається від нього на відстані щонайменше метр.

Спочатку його це непокоїло, але зрештою він її підтримав.

[Удомсак Тантрараттанапонг, чоловік Супарваді]:
«Я сказав їй, щоб вона й далі боролася з вірусом, бо раніше вона завжди відмінно долала всі труднощі. Я впевнений, що цього разу теж упорається».

У Таїланді зафіксовано порівняно небагато випадків захворювання на COVID-19 — приблизно 3000.
Коротке посилання на цю сторінку:

На передовій битви з коронавірусом: історія тайської медсестриРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСрібло в Єгипті — нове золотоУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: