20.02.2024
Телеканал NTD

Німеччина занурюється в найгіршу рецесію з часів Другої світової війни

Німеччина занурюється в найгіршу рецесію з часів Другої світової війни

У Німеччині у квітні на тлі пандемії коронавірусу рівень безробіття зріс, а кількість щомісячних роздрібних продажів..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У Німеччині у квітні на тлі пандемії коронавірусу рівень безробіття зріс, а кількість щомісячних роздрібних продажів іде на спад найшвидшими темпами за останні 13 років.

Влада попереджає, що країна занурюється в найглибшу рецесію із часів Другої світової війни, бо багато магазинів, підприємств та заводів закрито.

[Детлеф Шеле, голова Федерального агентства зайнятості Німеччини]:
«Безробіття зростає, кількість переходів на неповну зайнятість збільшується в геометричній прогресії до непередбачених рівнів, тоді як ринок праці обвалюється, а кількість нових робочих місць скорочується».

Голова Федерального агентства зайнятості каже, що для відновлення потрібні будуть кошти з резерву країни й що знадобиться приблизно 26 мільярдів євро.

[Детлеф Шеле, голова Федерального агентства зайнятості Німеччини]:
«У кращому разі, наших резервних фондів вистачить. У гіршому — їх буде недостатньо, і тоді з державних ресурсів цього року доведеться виділити 4‒5 мільярдів євро».

У березні та квітні в країні подано понад 750 тисяч заявок про перехід на скорочений день.

[Губертус Гайль, міністр праці Німеччини]:
«Рівень безробіття в цьому місяці зріс із 5,1% до 5,8%. Проте безробіття в Німеччині було би ще вищим, якби не перевірений інструмент — скорочений робочий день. Це наш найсильніший інструмент проти звільнень».

Тим часом Європейський центробанк очікує, що протистояти кризі після пандемії доведеться до 2021 року. Його очільниця Крістін Лагард зазначила, що в економіці єврозони відбувається безпрецедентний спад.

Раніше Центробанк повідомляв, що ВВП єврозони цього року може зменшитися на 5‒12%.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німеччина занурюється в найгіршу рецесію з часів Другої світової війниПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до Парижа

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: